tisdag 12 maj 2015

Recension av The One

Originaltitel: The One
Författare: Kiera Cass
Antal sidor: 323
Serie: The Selection, bok 3 av 5
En översättning av Goodreads beskrivning
Det är dags för en vinnare att koras.

När hon valdes att tävla i the Selection, 
 drömde America aldrig att hon skulle finna sig själv någonstans nära kronan, eller nära Prins Maxons hjärta. Men när slutet av tävlingen närmar sig, och hoten utanför palatsets väggar växer sig allt större, inser America hur mycket hon riskerar att förlora, och hur hårt hon blir tvungen att kämpa för den framtid hon vill ha.
Mina åsikter
Som vanligt lyckas Cass hålla kvar ens intresse hela vägen till slutet. Man vill inte lägga ifrån sig boken då man så gärna vill få reda på vem som slutligen vinner prins Maxons hjärta. Vem överlever och vem överlever inte diverse rebellattacker? Hela Cass serie om The Selection håller en mycket hög klass och det står jag fast vid, jag anser dock att bok ett (The Selection) och bok två (The Elite) är något bättre än The One som är den tredje boken i serien. Detta är för att jag anser att i The One så velar alla karaktärer framåt och tillbaka med sina känslor, samt att America framstår som lite trögfattad i en fråga som uppkommer i boken (tänker ej avslöja vad det är ;-)). Men i det stora hela är det en underbar, händelsefull bok och jag kan inte förstå att jag endast har en bok kvar som kommer att handla om den här underbara fantasivärlden.
Mitt betyg

Boken håller en mycket hög nivå och den håller kvar mitt intresse fram till sista sidan, dock fick jag inte samma nästan besatta önskan av att bara läsa och läsa boken som jag fått både när det gällde bok ett och när det gällde bok två. Boken får därför ett något lägre betyg än de båda föregående böcker, men den får ändå 4/5 stjärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...