måndag 24 september 2018

Veckans läsning- vecka 39

Den här veckan kommer fokus ligga på att läsa ut Elantris, då jag så gärna vill hinna med att läsa den boken innan månaden är slut. Jag har dock i princip just börjat med den så huruvida det är gångbart eller inte återstår att se.

Goodreads beskrivning
ELANTRIS WAS A PLACE OF GLORY

The capital of Arelon, the home to people transformed into magic-using demigods by the Shaod.

But then the magic failed, Elantris started to rot, and its inhabitants turned into powerless wrecks.

And in the new capital, Kae, close enough to Elantris for everyone to be reminded of what they have lost, a princess arrives. Sarene is to be married to unite Teod and Arelon against the religious imperialists of Fjordell. But she is told that Raoden, her husband to be, is dead.

Determined to carry on the fight for Teod and Arelon's freedom, Sarene clashes with the high priest Hrathen. If Hrathen can persuade the populace to convert, Fjordell will reign supreme.

But there are secrets in Elantris, the dead and the ruined may yet have a role to play in this new world. Magic lives.
 

söndag 23 september 2018

Recension av Döden ingen ser

Författare: Anne-Marie Schjetlein
Antal sidor: 335
Serie: Andreas Nylund, bok 3
Förlag: Bokfabriken, Ett stort tack till dem för detta recensionsexemplar!
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
Precis när du tror att allt kommer att ordna sig och livet är på din sida, det är då det händer.

En sjuksköterska hittas död på rälsen efter att ha sagt upp sig från sjukhuset. Många tvivlar på att Lotta skulle ha begått självmord. Hon verkade alltid så glad, älskade sitt jobb och var omtyckt av kollegorna.

Sjukhuskorridorerna sjuder av rykten och snart är Lottas död inte det enda märkliga dödsfallet. Kirurgen Andreas Nylund känner sig alltmer otrygg och pressad i sin arbetssituation och med det ökar risken för att allvarliga vårdmisstag begås.

När olyckan väl händer får den ödesdigra konsekvenser. 


Mina åsikter
Det tog mig lite tid att sätta mig in i den här boken då jag snabbt insåg att det här var tredje delen i en serie, vilket även resulterade i att det tog lång tid för mig att fästa mig vid karaktärerna. Dödsfallen i boken var väldigt intressanta och man försökte hela tiden ligga ett steg före i strävan efter att försöka lista ut vem det var som var mördaren. Boken var riktigt spännande när jag väl kommit in i berättelsen och den blev då genast mycket snabbläst. Boken var uppbyggd utav väl utförda person-och miljöbeskrivningar. 

Mitt betyg
Boken får 3 av 5 stjärnor i betyg.

lördag 22 september 2018

September book haul | 2018


Jag må inte ha lyckats med att hålla mig till att endast köpa 5 böcker vilket jag sa att jag skulle göra i min augusti book haul, men jag haular "bara" 12 stycken. varav 9 har jag köpt själv, resten är recensionsexemplar. Så det är helt klart bättre än de senaste månaderna då jag har haulat 22-23 stycken varje gång. Så jag tänker ändå se detta som ett framsteg.

torsdag 20 september 2018

Alla de böcker jag hitills har läst under 2018 | Del 1

Denna video spelades in 1 september och jag hade vid det laget läst 110 böcker. Meningen med den här videon är att tala om vilka böcker jag har läst och jag nämner därmed inte handling eller åsikter om dem, för då hade videon blivit flera timmar lång. Är du istället intresserad av att få reda på såväl handling som åsikter så är det bara att söka på den boken du är nyfiken på här på bloggen så hittar du min recension.

tisdag 18 september 2018

Veckans läsning- vecka 38

Jag påbörjade den här boken för hur många månader sedan som helst och har sedan dess plockat upp den ännu en gång och är numera på sidan 46. Men det här är den veckan som jag fortsätter att läsa boken, för jag gillar verkligen det som jag har läst såhär långt, det är bara att det hela tiden har kommit annat i vägen när jag väl beslutat mig för att plocka upp den. Men nu är det alltså äntligen dags att återigen kasta mig in i berättelsen!

Goodreads beskrivning
A princess must find her place in a reborn world.

She flees on her wedding day.

She steals ancient documents from the Chancellor's secret collection.

She is pursued by bounty hunters sent by her own father.

She is Princess Lia, seventeen, First Daughter of the House of Morrighan.

The Kingdom of Morrighan is steeped in tradition and the stories of a bygone world, but some traditions Lia can't abide. Like having to marry someone she's never met to secure a political alliance.

Fed up and ready for a new life, Lia flees to a distant village on the morning of her wedding. She settles in among the common folk, intrigued when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assassin sent to kill her. Deceptions swirl and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—secrets that may unravel her world—even as she feels herself falling in love.

lördag 15 september 2018

Recension av Warbreaker

Författare: Brandon Sanderson
Antal sidor: 652
Serie: Warbreaker, bok 1
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
This is the story of two sisters, who happen to be princesses. Theirs is a world in which those who die in glory return as gods to live confined to a pantheon in Hallandren's capital city. A world transformed by a power based on an essence known as breath. Using magic is arduous as breath can only be collected one unit at a time.

Mina åsikter
Till skillnad från tidigare Sanderson böcker som jag läst så fastnade jag inte för den här boken med en gång. Det kändes som om att det tog väldigt lång tid innan saker och ting började hända. Samt att det tog väldigt lång tid innan jag började fastna för karaktärerna och faktiskt bry mig om dem. Samtidigt så kan jag inte förneka att Sanderson återigen har lyckats åstadkomma något otroligt vackert och storslaget! Det är framförallt världsuppbyggnaden och magisystemet som jag fastnar för totalt redan från första sidan! Jag ställer mig återigen frågan hur en enda person kan skapa något sånt! Även om det tog mig tid att riktigt fastna för karaktärerna fullt ut, så fanns det ett fåtal bikaraktärer som jag föll pladask för med en gång som minst sagt gjorde läsningen spännande. När sedan även handlingen kickar igång ordentligt så började det hända en väldans massa saker som var oerhört svåra att förutse. Jag ser helt klart fram emot den dag då bok två äntligen kan tänkas komma ut för jag tror att uppföljaren kommer att bli episk. 

Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor i betyg.

fredag 14 september 2018

Geek Gear Wizardry | August 2018

Ännu en gång levererar Geek Gear och jag var riktigt nöjd med även denna Harry Potter box. Jag gillade framför allt t-shirten i den här månadens låda.

tisdag 11 september 2018

Recension av Sjusiffrigt

Författare: Anna Karolina
Antal sidor: 385
Finns hos: Adlibris / Bokus
Förlag: Bookmark förlag, Ett stort tack till dem för detta recensionsexemplar!

Goodreads beskrivning
De tre kvinnorna har varit bästa vänner sedan högstadiet. Nu har de en skuld de inte kan betala på laglig väg.

EN SEN KVÄLL kidnappar Carla, Nikolina och Julia sonen till en klädmiljardär. De är noggrant planerade, stenhårda, synkade och effektiva. Ändå går någonting fel.

I desperation tvingas de återigen överge sina trygga medelklassliv för att jaga pengar. Men polisen kan inte tro att det är kvinnor som står bakom de råa brotten, och det ser ut som om de kommer att komma undan.

Till dess att deras förflutna kommer ikapp. Och relationen till offret kommer emellan.

I Sjusiffrigt ställs vänskapens lojalitet mot attraktionens oemotståndlighet. Det är en hårdkokt polisthriller med sexigt språk och oväntade förvecklingar. Tre kaxiga kvinnor som är vana att ta det de vill ha, har plötsligt tagit sig vatten över huvudet.
 


Mina åsikter
Den här boken var intressant redan från första sidan och jag drogs snabbt in i handlingens alla intriger och händelser. Carla, Nikolina och Julia var allihop mycket olika varandra, vilket gjorde att de inte alltid kom överens, därav alla intriger, men samtidigt så stöttade de varandra i vårt och torrt. Jag gillade alla tre, fast på väldigt olika sätt och för olika anledningar. Den kidnappning som de genomför i boken var riktigt spännande och det var därtill riktigt svårt att förutse vad som komma skulle. I det stora hela var det här en riktigt välskriven bok med ett härligt läsflyt, med en händelsefull handling, härliga karaktärer och sist men inte minst så var slutet allt annat än lätt att förutse.

Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor i betyg.  

måndag 10 september 2018

Veckans läsning- vecka 37

I och med att jag nu har läst klart Warcross av Marie Lu, igen, så ansåg jag att nästa bok på läslistan var Wildcard, vilket är bok två i samma serie. Såvitt jag vet är det den sista boken i serien, rätta mig om jag har fel. Jag lyckades få tag på Wildcard två veckor före release date, då den egentligen inte ska komma ut förrän den 18:e september. Men jag älskade verkligen Warcross båda gångerna jag läste den så jag har ganska höga förhoppningar på Wildcard, så förhoppningsvis klarar boken av att leva upp till dem.

Goodreads beskrivning av bok ett, Warcross
For the millions who log in every day, Warcross isn’t just a game—it’s a way of life. The obsession started ten years ago and its fan base now spans the globe, some eager to escape from reality and others hoping to make a profit. Struggling to make ends meet, teenage hacker Emika Chen works as a bounty hunter, tracking down players who bet on the game illegally. But the bounty hunting world is a competitive one, and survival has not been easy. Needing to make some quick cash, Emika takes a risk and hacks into the opening game of the international Warcross Championships—only to accidentally glitch herself into the action and become an overnight sensation.

Convinced she’s going to be arrested, Emika is shocked when instead she gets a call from the game’s creator, the elusive young billionaire Hideo Tanaka, with an irresistible offer. He needs a spy on the inside of this year’s tournament in order to uncover a security problem . . . and he wants Emika for the job. With no time to lose, Emika’s whisked off to Tokyo and thrust into a world of fame and fortune that she’s only dreamed of. But soon her investigation uncovers a sinister plot, with major consequences for the entire Warcross empire.
 

söndag 9 september 2018

Recension av Gone Rogue

Författare: Marissa Meyer
Illustratör: Stephen Gilpin & Douglas Holgate
Antal sidor: 324
Serie: Wires and nerve, bok 2 av 2
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
Iko – an audacious android and best friend to the Lunar Queen Cinder – has been tasked with hunting down Alpha Lysander Steele, the leader of a rogue band of bioengineered wolf-soldiers who threaten to undo the tenuous peace agreement between Earth and Luna. Unless Cinder can reverse the mutations that were forced on them years before, Steele and his soldiers plan to satisfy their monstrous appetites with a massacre of the innocent people of Earth.

And to show he’s serious, Steele is taking hostages.

Cinder and Kai, Scarlet and Wolf, Cress and Thorne, and Winter and Jacin all feature in this epic new battle. But it is Iko who must face her deepest fears when she uncovers the truth about her own unusual programming.


Mina åsikter
Den här volymen tar vid där den föregående slutade, med full fart och spänning med andra ord. Det är fortfarande lika roligt att få återse alla karaktärerna från The Lunar chronicles. Den här volymen var ännu mer händelsefull än en första var och jag var som fastklistrad redan från första sidan. Jag har sedan tidigare inte varit det största av fans när det kommer till illustrationerna och de färger som används, men de växte helt klart för mig i denna volym och jag började till och med att uppskatta dem. I det stora hela var det är en mycket kickass volym som var väl värt läsningen.

Mitt betyg
Boken får 4,5 av 5 stjärnor i betyg.

Recension av My Plain Jane

 
Författare: Cynthia Hand, Brodi Ashton & Jodi Meadows 
Antal sidor: 464 
Serie: The Lady Janies, Bok 2 av 3 (bok tre är beräknad till 2020)
Finns hos: Adlibris / Bokus 

Goodreads beskrivning
You may think you know the story. After a miserable childhood, penniless orphan Jane Eyre embarks on a new life as a governess at Thornfield Hall. There, she meets one dark, brooding Mr. Rochester. Despite their significant age gap (!) and his uneven temper (!!), they fall in love—and, Reader, she marries him. (!!!)

Or does she?

Prepare for an adventure of Gothic proportions, in which all is not as it seems, a certain gentleman is hiding more than skeletons in his closets, and one orphan Jane Eyre, aspiring author Charlotte Brontë, and supernatural investigator Alexander Blackwood are about to be drawn together on the most epic ghost hunt this side of Wuthering Heights. 

Mina åsikter
Jag älskade verkligen My Lady Jane av dessa tre författare så självklart var My Plain Jane en av mina mest efterlängtade boksläpp i år! Och nog levererade den! Jag har ärligt talat inte tidigare läst en bok med spökjägare förut, men det var ett riktigt intressant koncept och eftersom att jag Jane Eyre är en av mina favoritklassiker, så älskade jag naturligtvis de inslagen också. Jag hajade till varje gång det kom ett Jane Eyre citat och det var riktigt roligt att se hur Charlotte Brontës karaktärer var omskrivna, samt att hon själv fick en stor roll i berättelsen. Boken var välskriven och uppbyggd av utomrodentliga miljö-och personbeskrivningar samtidigt som den var väldigt händelsefull och underhållande. En helt klart läsvärd bok även om jag fortfarande måste medge att jag gillade My Lady Jane mer än den här boken.

Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor i betyg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...