fredag 12 juni 2015

Recension av Little Bee

Originaltitel: The Other Hand
Författare: Chris Cleave
Antal sidor: 310
Beskrivning från Goodreads
I två år har den nigerianska flickan Little Bee suttit inlåst på en flyktingförläggning utanför London. Tiden har hon ägnat åt att studera engelska och fundera ut olika sätt att ta livet av sig - ifall männen som tvingade henne på flykt plötsligt skulle dyka upp.
Hon är arton år när hon släpps ut från förläggningen. Vart ska hon ta vägen, utan pengar eller kontakter? Det enda hon har är ett visitkort till en person vid namn Andrew O'Rourke. Sist hon såg honom var på en strand i Nigeria. Kanske kan han hjälpa henne nu.

I en annan del av England försöker den nyblivna änkan Sarah O'Rourke hitta en ny tillvaro med sin son. Hon tänker mycket på semesterresan till Nigeria för två år sedan som blev början på slutet för hennes familj. Allt förändrades den kvällen på stranden, då de mötte en flicka vid namn Little Bee..
Mina åsikter
I vanliga fall brukar jag ha en tydlig bild av vad jag skall skriva i mina recensioner när jag läst ut en bok, men så var det inte i det här fallet. Det kändes hela tiden som om man gick och väntade på att handlingen skulle ta fart, att det skulle hända något som gjorde att man kände att karaktärerna på något sätt utvecklats, att någon avgörande händelse skulle komma m.m... Men det hände aldrig, det kändes som om att boken slutade innan handlingen ens hunnit börja ordentligt och det här var därför inte en favorit. Det enda positiva jag egentligen kan säga om den här boken är att författaren lyckades ge tydliga och målande bilder av omgivningen i boken.
Mitt betyg

På grund av att det kändes som att inget speciellt i boken hände så får den därmed 2 av 5 stjärnor. Det faktum att boken får 2 istället för 1 stjärna är endast på grund av författarens förmåga att verkligen få en att se handlingen framför sig. Boken var väl egentligen inte dålig utan snarare bara händelselös och den grep därför aldrig tag i mig så som jag föredrar att böcker gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...