torsdag 2 juli 2015

Recension av Tusenskönor

Originaltitel: Tusenskönor
Författare: Kristina Ohlsson
Serie: Fredrika Bergman, bok 2 av 5
Antal sidor: 398
Goodreads beskrivning
Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord.

Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han tiger om deras uppgörelse.

I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.

Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an dubbelmordet vid Odenplan. De får snart klart för sig att de står inför någonting långt mer komplicerat än ett självmord som urartat. Vitt skilda händelser som även utspelar sig utanför Sveriges gränser tycks hänga samman utan att de förstår hur. Klockan går och de som vet tiger.
Mina åsikter
Man behöver egentligen bara använda sig utav fyra ord för att beskriva den här boken: SÅ SJUKT JÄVLA BRA! Det här är alltså bok nummer två i serien om Fredrika Bergman, bok ett gav jag som sagt fyra stjärnor till, men den här boken var ännu ett snäpp vassare enligt mig. Man försökte hela tiden lista ut vem som gjort vad, hur och när men i många fall fick man inte riktigt grepp om det, i alla fall inte med en gång. Det ledde alltså till att man fick vänta på den minst sagt spännande upplösningen. Ohlsson skriver med en sådan skärpa att man verkligen kan se allting framför sig, man kan på riktigt sätta sig in i karaktärernas känslor och tankar och allt är bara så himla bra! Gillar man kriminalromaner så bör man helt klart se till att läsa den här boken. Du kommer inte att ångra dig! Det finns som tidigare nämnts fem böcker i den här serien och jag har alltså bok tre och fyra här hemma som jag skall se till att sätta tänderna i så snart som möjligt, samt se till att köpa bok nummer fem inom en överskådlig framtid.
Mitt betyg

Jag läste 200 sidor på en och samma dag, jag hade definitivt läst ut hela boken på en och samma gång om det inte varit för att jag var tvungen att sticka till jobbet och det faktum att jag jobbar sådana långa och sena pass. Men med tanke på hur ovilligt jag lade ifrån mig boken så tänker jag ge den här boken en solklar 5:a av 5 möjliga stjärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...