söndag 26 januari 2020

Recension av Monstret på cirkusen

Författare: Mats Strandberg
Illustratör: Sofia Falkhem
Serie: Monstret Frank, bok 2
Antal sidor: 143
Åldersgrupp: 6-9 år
Finns hos: Adlibris / Bokus

Goodreads beskrivning
Clownen stannade. Såg åt vårt håll, som om han hört oss. Det vita sminket var nästan självlysande. Det såg spöklikt och skrämmande ut. Jag kröp ihop i gräset. Mitt hjärta slog så hårt, så hårt.

Frank har äntligen fått vänner i staden där han bor, men de är monster och han får inte berätta för någon om dem. Frank vill inget hellre än att hans två världar ska mötas, att monster och människor ska kunna leva tillsammans. Men människornas skräck för monster växer sig allt starkare. Allt ställs på sin spets när clownen Kryger kommer till stan. Han lovar att fånga monstren och tvinga dem att uppträda på hans kalaskuliga cirkus.


Mina åsikter
En mycket söt och spännande fortsättning på serien om monstret Frank. En riktig bladvändare då man vill veta vad som kommer att hända med Frank och hans vänner när de stöter på nya faror. En riktigt snabbläst och läsvärd bok som fungerar i alla åldrar. Illustrationerna är riktigt fina och bygger helt klart upp stämningen vid diverse spännande händelser som äger rum i boken.

Mitt betyg
Boken får 5 av 5 stjärnor i betyg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...