tisdag 17 november 2020

Recension av Knäckarbanketten

Författare: Sara Bergmark Elfgren & Emil Maxén
llustratör: Emil Maxén
Antal sidor: 142
Finns hos: AdlibrisBokus
 
Goodreads beskrivning
I hertig Ludberts stora kök arbetar lille Amund, vars högsta dröm är att äga ett par skor. Alla kallar honom svinpojken eftersom hans uppgift är att mata grisarna med resterna som blivit över från hertig Ludberts bord. Och mycket rester blir det. Hertigens yngsta dotter Ottilia ser med avsmak hur hovet frossar i överflöd. Själv broderar hon fasansfulla monster och drömmer om ett friare liv.

En dag bestämmer sig hertig Ludbert för att ordna en enorm fest - en bankett som ska pågå i tre dagar och tre nätter med två hundra nya maträtter varje dag och tjusiga gäster från när och fjärran. En riktig knäckarbankett! Men hans avundsjuke tvillingbror har planer på att förstöra festen ...
 
 
Mina åsikter
De båda hertigsbröderna är varandras motsatser och det är något som syns väldigt tydligt i den här berättelsen. Det leder bland annat till ett konstant tävlande mot varandra, de de hela tiden vill vara den som är bäst. Det här leder till en massa oförutsägbara äventyr för några av de andra karaktärerna. Den här boken hade många vändningar och man visste inte riktigt vad som komma skulle. I det stora hela så var den här berättelsen mycket rolig och spännande med en väldigt fin och målande text. Därtill hjälper illustrationerna även till att hjälpa läsaren skapa sig en bild av det som händer i berättelsen.
 
Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor i betyg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...