tisdag 27 oktober 2015

Recension av A storm of Swords 1: Steel and Snow

Författare: George R.R Martin
Antal sidor: 569
Serie: A Song Of Ice And Fire, bok 3,1 av 5
Boktyp: pocket

Bokus beskrivning
De sju konungarikena är en värld präglad av vild skönhet och mäktig magi. Men också av förräderi, girighet och ärelystnad, där ädlingar och ofrälse, hjältar och skurkar, fria och slavar kämpar för att överleva och finna sitt öde. Striderna om järntronen är våldsamma och grymma och kriget fortsätter med oförminskad styrka. Nya allianser bildas och gamla upplöses. Vänner blir fiender och rivaler sluter fred. Intriger och ränkspel men också vänskap och kärlek, mod och offervilja underblåser maktkampen. Joffrey av huset Lannister sitter på järntronen i Kungshamn, en ung och bortskämd pojke som regerar över de sju konungarikena med hjälp av sin ärelystna moder. Hans bittraste rival, lord Stannis, är besegrad. Men Robb Stark, som nu har hela Norden under sig, vinner hela tiden nya framgångar i kriget och spelar ett högt spel i kampen mot Joffrey och huset Lannister.

Mina åsikter
Martin vet verkligen hur man trollbinder en hel värld med sina ord. Karaktärerna har nu i bok tre utvecklats en hel del, något som är riktigt intressant att se. Karaktärerna blir elaka, snälla, modiga, allt kan helt enkelt förändras i den här serien. Man känner med dem allihopa och man vet inte längre vilka karaktärer man skall gilla eller ogilla då detta ständigt ändras. Man får hela tiden nya favoriter, samt nya karaktärer som man älskar att hata. Det enda som egentligen är synd är att det runt om på sociala medier spoilas så himla mycket när det kommer till den här serien. I princip alla större händelser i den här boken visste jag redan om, vilket gör det något tråkigt när dessa händelser väl händer. Jag blev bara överraskad några fåtal gånger, vilket är synd då det är en så himla bra serie. Så skall man läsa den här serien så gäller det definitivt att skyla sig själv från omvärlden tills dess att man hunnit läsa klart den. Men Martins böcker är naturligtvis fortfarande i toppform och man vill inte lägga ifrån sig boken. Så som det ser ut just nu är jag alltså halvvägs igenom den här serien och serien må vara väldigt blodig och allmänt hemsk stundtals, men jag kommer definitivt att sakna den när jag väl hunnit läsa klart de resterande böckerna.

Mitt betyg
Den här boken får en svag 5 av 5 stjärnor. Detta är inte för att boken på något sätt inte håller samma höga nivå som de tidigare böckerna utan för att jag redan visste om majoriteterna av de stora händelserna vilket gjorde så att det blev lite tråkigt stundtals. Men detta är fortfarande en alldeles underbart skriven bok. Med blod och inälvor och allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...