onsdag 2 december 2015

Recension av Paganinikontraktet

Bilden är lånad från Goodreads
Författare: Lars Kepler (psydonym för författarparet Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril).
Serie: Joona Linna, bok 2 av 5
Antal sidor: 561
Boktyp: Ebook, Epub

Goodreads beskrivning
En sommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.
- Hon har drunknat, Joona, säger Nålen.
- Drunknat?
Nålen nickar och ler vibrerande.
- Hon har drunknat ombord på en båt som flyter, säger han.
- Antagligen har någon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.
- Ja, men om jag trodde det så hade jag inte tagit upp din tid, säger Nålen.

Nästa dag hittas en man död i sin paradvåning på Östermalm. Mannen hänger i en snara från lampkroken i taket. Hur har det gått till? Det är högt i tak och det finns inte en enda möbel i hela rummet, ingenting att klättra på. Trots det är kommissarie Joona Linna övertygad om att det rör sig om självmord.
Han har givetvis rätt.
Mannen har tagit sitt eget liv, men självmordet avslutar inte fallet, utan blir istället upptakten till ett hisnande intensivt och farligt förlopp.
Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Mina åsikter
Man kan inte ta ifrån psydonymen Kepler det faktum att detta författarpar har ett alldeles underbart djup i sitt skrivande, men faktumet var att jag inte gillade den här boken speciellt mycket alls. Den första boken i serien om Joona Linna tyckte jag var riktigt bra men den här höll inte alls samma standard. Boken var långdragen och den kändes stundtals rätt framkrystad. De olika delarna i fallet som Linna försöker lösa känns bara riktigt långsökt och allmänt tråkigt. Nej, jag hade minsann förväntat mig mer av Lars Kepler. Jag äger dock redan de tre sista böckerna i denna serie, så jag får väl hoppas att deras standard är bra mycket högre än denna boken hade.

Mitt betyg

Den här boken får en svag 3 av 5 stjärnor av mig. Den enda anledningen till att boken inte får ännu lägre i betyg är för att Kepler ändå lyckas leverera ett sådant djup på sina karaktärer och det faktum att jag var fast inom några sidor i boken. Sedan så tröttnade jag ju visserligen efter ca. fem kapitel men det är en annan sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...