måndag 25 januari 2016

Recension av The girl on the train


Bilden är lånad från Goodreads.
Författare: Paula Hawkins
Antal sidor: 316

Goodreads beskrivning 
Alkoholiserade och arbetslösa Rachel tar tåget samma tid, varje dag. Varje dag stannar tåget till vid samma signal och varje dag betraktar Rachel det unga paret i huset intill spåret. Jason och Jess kallar hon dem. I Rachels ögon är deras liv perfekt. Men en dag ser hon ut genom tågfönstret och upptäcker något som skakar om henne totalt. Ett par dagar senare vaknar Rachel, bakfull med ångest och minnesluckor, och får via nyheterna veta att Jess har försvunnit spårlöst. Hon kan inte släppa tanken på att hon själv har information om försvinnandet och när polisutredningen inleds börjar Rachel göra egna efterforskningar.

Mina åsikter
Det här var en välskriven bok med många intriger och förstörda förhållanden av olika slag. I det stora hela var boken bra men med vissa lite segare partier. Störde mig något på karaktären Rachel, då det ibland blev lite väl mycket fokus på hennes alkoholproblem. Den var välskriven då Hawkins lyckades få dig att rikta ditt intresse mot en ny person hela tiden som man då började tro var ansvarig för Jess försvinnande. Hon fick dig  hela tiden att tro att du kommit på precis vem det var som var ansvarig, vilket du inte alls gjort, något som gjorde hela mysteriet spännande samt lite utmanande. Det kom hela tiden fram nya oanade detaljer och personlighetsdrag hos karaktärerna som man inte alls hade kunnat förutse. Och även om jag nu lyckades lista ut vem det var som var ansvarig före Rachel, så tyckte jag att det var ytterst klurigt och det var något svårare och mer oförutsägbart än vad många andra deckare brukar vara enligt mig. En läsvärd bok med andra ord.

Mitt betyg

Boken får 4 av 5 stjärnor, den fyran är dock svag, det var lite för mycket "utfyllnadstext" för att boken skulle få ett starkare betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...