måndag 14 mars 2016

Recension av Anna och den franska kyssen

Författare: Stephanie Perkins
Antal sidor: 298
Originaltitel: Anna and the french kiss

Goodreads beskrivning 
Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat åtgälda hennes känslor.Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka iväg henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att hon inte kan ett ord franska lär Anna känna en del coola nya personer, inklusive den snygge Étienne St. Clair, som snabbt blir hennes bästa vän. Tyvärr är han upptagen - och det kanske Anna också är.. Kommer ett år av romantiska nästan-stunder avslutas med den franska kyss hon har väntat på?

Mina åsikter
Det här var en av de böckerna jag köpte på rean, jag fastnade först vid framsidan som jag tyckte såg lockande ut, men sen föll jag naturligtvis även för handlingen när jag läste på baksidan av boken. Detta var en helmysig bok som jag inte alls ångrar att jag köpte. När jag kom hem från skolan så satte jag mig ner med denna bok och tänkte läsa en liten stund (i typ 30 min) men det slutade istället med att jag sträckläste hela boken. Det var onekligen jättesvårt att lägga ifrån sig boken med alla dess levande och lättomtyckta karaktärer. Vid ett tillfälle var boken rätt förutsägbar men i övrigt lyckades Perkins ändå hitta sin egna väg. Jag tycker att det ibland kan vara lite småmysigt att läsa böcker som utspelar sig i form av karaktärer som går i high school och denna bok var inget undantag. Detta var en mycket bra, kultiverad och mysig bok om ung kärlek i en främmande stad. Denna bok var definitivt läsvärd och ger flera tankeställare.

Mitt betyg
Boken hamnar på en stark 4 av 5 stjärnor då den var så bra att jag sträckläste den, men det faktum att den var väldigt förutsägbar vid ett tillfälle gör så att boken inte får en femma i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...