lördag 29 april 2017

Bokrekommendationer: Quick reads #1

Jag vet att många klagar på att de har för lite tid till läsning och att de har svårt att hinna läsa ut speciellt många böcker per månad. Det är därför som jag idag väljer att dela med mig av några boktips, som du kommer att kunna läsa på nolltid. 

Wonder av R.J Palacio
Bokus beskrivning
Tioårige August Pullman vet mycket väl att folk stirrar på honom. Trots att han gömmer sig bakom sin långa lugg och envist ser ned i marken känner han deras blickar och hör deras fniss och viskningar. 
Ingen trodde att August, eller Auggie som han kallas, skulle överleva sin födsel. Det gjorde han men hans ansikte blev dock helt deformerat och han har genomgått oräkneliga operationer. Det enda han önskar är att få vara som alla andra barn, men det är inte så lätt, när man inte ser ut som någon annan. 

Auggies föräldrar och hans syster Via har alltid stöttat honom och följt hans framsteg, men nu står dom inför något riktigt stort. Auggie kan inte längre hemundervisas utan det är dags för honom att börja femte klass i en närbelägen skola. Hur ska de andra barnen reagera? 


Varför är den snabbläst?
En mellanstadiebok (dvs 9-12 år) som verkligen fångade mitt hjärta, sjukt sorglig och hjärtgripande ibland, men gud så bra den var! Jag var fast från första sidan och fullständigt bara flög igenom boken. 

Simon vs. the homo sapiens agenda av Becky Albertalli
Bokus beskrivning
Det är ett märkligt subtilt samtal. Jag märker knappt att det handlar om utpressning.
Vi sitter på de hopfällbara metallstolarna bakom scenen och Martin Addison säger: Jag läste din mejl. 
Va? Jag tittar upp. 
Förut. I biblioteket. Det var inte meningen så klart. 
Vadå, läste min mejl? 
Alltså, jag använde datorn efter dig , säger han, och när jag skulle logga in på gmail så var du redan inloggad. Du vet väl att du måste komma ihåg att logga ur? 
Jag tittar förvånat på honom. Han trummar med ena foten mot stolsbenet. 
Varför använder du inte ditt riktiga namn? frågar han.

Simon är inte den dramatiska typen, men när ett mejl hamnar i fel händer riskerar hans stora hemlighet att komma ut. Han måste agera, men hur ska han berätta att han är kär i den mest fantastiska killen någonsin när omgivningen inte vet att han är gay?


Varför är den snabbläst?
Den här boken består av de mest härliga karaktärerna någonsin och Simon är värsta Harry Potter-nörden vilket naturligtvis resulterar i en väldans massa Harry Potter referenser. Boken består dessutom till viss del av mail, vilket gör boken mycket snabbläst, sen tillkommer ju det faktum att boken är helt omöjlig att lägga ifrån sig.

Between shades of gray av Ruta Sepetys
En översättning av goodreads beskrivning
Den morgonen var min brors liv värt ett fickur. Året är 1941 och femtonåriga Lina lever ett liv som de flesta andra unga i Litauen. Tills en kväll när Sovjets hemliga polis slår in dörren och för bort familjen till ett fångläger i Sibirien. Där de tvingas att kämpa för att överleva dagen. Ruta Sepetys släkt drabbades hårt av Stalins utrensningar på 40-talet. Här ger hon en unik inblick i en av världshistoriens mer okända fasor som drabbade tusentals människor i Baltikum.

Varför är den snabbläst?
Med en gripande handling (baserad på verkliga händelser), otroligt levande karaktärer (påhittade men inspiration hämtad från verkliga människor) gör det den här boken till en minst sagt hjärtskärande berättelse om människors kamp för överlevnad. Jag läste den här boken på en dag (händer inte ofta), men jag kunde inte låta bli för jag ville verkligen bara veta vad det var som skulle hända. 


Mina recensioner av nämnda böcker:
Wonder
Simon vs. the homosapiens agenda
Between shades of gray

2 kommentarer:

  1. Vad bra "rubrik" att tipsa om! Kanske också borde fixa en sådan lista - tror verkligen tiden är något som stoppar många från att plocka upp en bok. Simon har jag faktiskt hemma lånad just nu så kanske ska ta och _flyga igenom_ den då ;D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du tyckte om det! :D det borde du definitivt göra :D bokrekommendationer gillas alltid :) Haha jaaaa Simon hela vägen :D

      Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...