onsdag 28 juni 2017

Recension av Fantastic beasts and where to find them

Författare: J.K Rowling
Antal sidor: 85
Serie: Hogwarts Library
Finns hos: Adlibris 

Adlibris beskrivning
Skolboken från Hogwarts skola för häxkonster och trolldom har roat trollkarlsfamiljer genom generationer. Fantastiska vidunder och var man hittar dem är en omistlig introduktion till de magiska djuren i den magiska världen. Många av djuren känner Harry Potter-läsaren igen, och flera av dem överraskar till och med den mest entusiastiska magizoolog.

Mina åsikter
Det här är boken för dig som älskar Harry Potter-världen och alla de mystiska djur och väsen som man stöter på i böckerna, samt en hel del nya som du säkert inte har hört talas om tidigare. Boken börjar med ett förord skrivet av Newt Scamander själv, vi får även en kortare redogörelse över definitionen "beast" och vad som krävs för att ett djur skall räknas dit, samt de djur och varelser som själva bestämt att de hellre räknas till den kategorin än någon annan. Vi får därefter ta del av en väldans massa djurarter enligt bokstavsordning och vilka besynnerliga djur det är! Det är riktigt intressant att läsa om varelsernas krafter och specialiteter och huruvida mugglarna har uppfattat att varelsen existerar eller inte. Det var riktigt intressant att få läsa om alla djuren, framförallt de djur som faktiskt kommit med i HP-böckerna, då man var lite extra uppmärksam och ville lägga framförallt deras egenskaper och levnadsstil på hjärnan. Vi får även ta del av en del anekdoter som berör olika trollkarlar och häxor som varit i kontakt med de olika varelserna, anekdoter som var minst sagt underhållande. Den här boken är med andra ord mycket snabb-och lättläst och passar för alla åldrar.

Mitt betyg
Boken får 5 av 5 stjärnor, då det är andra gången jag läser just den här versionen (Library versionen) och den tål verkligen att läsas om.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...