tisdag 27 juni 2017

Recension av Flame in the mist

Författare: Renée Ahdieh
Antal sidor: 392
Serie: Flame in the mist, bok 1
Finns hos:AdlibrisBokus 

En översättning av goodreads beskrivning

Som den enda dottern till en framstående samurai, har Mariko alltid vetat om att hon hade ett enda syfte i livet; att gifta sig. Glöm hennes list, som rival till hennes tvillingbror, Kenshin, eller hennes färdigheter som en fulländad alkemist. Eftersom Mariko inte föddes som en pojke, var hennes öde förseglad i det ögonblick som hon drog sitt första andetag.

Så, vid bara sjutton år, skickas Mariko till det kejserliga palatset för att träffa sin förlovade för första gången, en man hon inte valde. Men resan blir kortvarig när Marikos konvoj angrips av The Black clan, en farlig grupp banditer som har blivit anställda för att döda Mariko innan hon når palatset.

Den ensamstående överlevaren, Mariko lyckas med nöd och näppe att fly till skogen, där hon plottar sin hämnd. Klädd som en bondpojke, ger hon sig iväg för att infiltrera Black Clan och jaga dem som är ansvariga för målet hon har på sin rygg. Men väl i deras led finner Mariko att hon för första gången uppskattas för sitt intellekt och sina förmågor. Hon blir till och med kär - en kärlek som tvingar henne att ifrågasätta allt hon någonsin har vetat om sin familj, sitt syfte och sina djupaste önskningar.
Mina åsikter
Till att börja med måste man bara stanna till och uppskatta detta ytterst vackra bokomslag, som helt klart hade en roll i det faktum att jag ville läsa den här boken, den andra avgörande delen kan ha varit det faktum att boken berör ämnet samurajer. Den här boken berör med andra ord ett mycket intressant ämne, ett ämne som jag inte har läst om i någon annan bok. Ahdieh skriver precis lika vackert som vanligt och det är omöjligt att inte hänge sig totalt till den här berättelsen. Det faktum att jag som läsare kan se allting som Ahdieh beskriver framför mig och det faktum att det känns som om att jag själv är med i boken som betraktare gör inte direkt saken sämre. Mariko är en karaktär som man uppskattar om man gillar att läsa om karaktärsutvecklingar, vem gillar inte att läsa om det liksom? Hon är dessutom väldigt uppfinningsrik och självständig och diverse händelser i boken får henne att öppna upp ögonen för fenomen som hon tidigare inte hade någon aning om. Det var stundtals mycket svårt att förutse vad som komma skulle, något som naturligtvis byggde upp spänningen ytterligare. Den här boken var med andra ord mycket spännande, snabbläst och vi får lära känna en hel del kickass karaktärer, såväl kvinnliga som manliga. Jag ser helt klart fram emot att se vad bok två kan ha att erbjuda. 

Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...