tisdag 5 december 2017

Recension av Siege and storm

Författare: Leigh Bardugo
Antal sidor: 496
Serie: The Grishaverse, bok 2 av 3
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
 Alina flyr från Ravka, jagad av det hon gjort och aldrig kan glömma. Tillsammans med Mal försöker hon börja ett nytt liv i ett land på andra sidan havet, men det är svårt för henne att hålla sin kraft gömd och låtsas vara någon annan än Solbringaren.

Skuggmästaren har överlevt och reser sig starkare än någonsin med en ny, skräckinjagande kraft och en plan som hotar att få hela världen att rämna. Alina är den enda som kan stoppa honom. Hon återvänder till Ravka för att rädda sitt land och sitt folk, men i takt med att hennes kraft växer sjunker hon allt djupare ner i en värld av mörk magi och svåra val. Allt närmare Skuggmästaren och allt längre bort från Mal. Till slut måste hon välja mellan sitt land, sin kraft och den kärlek hon inte trodde sig kunna leva utan – eller riskera att slukas av stormen som rasar kring henne.


Mina åsikter
Även fast än denna bok inte var riktigt lika stark som den första boken i serien så tyckte jag mycket om den. Det var en bra fortsättning på den berättelse som vi fick ta del av i första boken. Karaktär-och miljöbeskrivningarna är fortsatt bra och Bardugos sätt att skriva ger hela berättelsen ett härligt flyt och det gör det dessutom oerhört svårt att lägga ifrån sig boken. Vi får ta del av en del stora karaktärsutvecklingar i denna bok, något som görs på ett snyggt sätt, samtidigt som allt fler intriger äger rum. Det jag gillar mest med den här boken och Bardugos böcker i allmänhet är det faktum att jag aldrig vet vad som komma skall, för hon har verkligen lyckats skapa något alldeles eget och oförutsägbart. Själva världen i sig självt är riktigt cool även den och man får se nya sidor av den hela tiden. Grishornas magi är väldigt olik andra krafter jag läst om innan, samt att de utvecklas och lär sig väldigt mycket nya användningsområden för dem hela tiden. Jag ser fram emot att djupdyka i bok nummer tre.

Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor i betyg.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...