torsdag 23 mars 2017

Bookbuying withdrawal

Jag tror nog att vi alla någon gång har känt att TBR-högen växer sig allt större och att vi inte alltid har tillräckligt med tid i världen för att hinna läsa ut alla böckerna som finns i ens TBR. Men samtidigt så kan man ju naturligtvis inte sluta att köpa böcker för den sakens skull? Jag har i skrivande stund 107 böcker på min TBR, 2015 hade jag 12. Ser ni hur det spårade ut där? Framför allt så gick jag i oktober 2016 från att ha 52 böcker till att i december ha 104. Det var vid denna tid jag fann booktube, vilket kan ha varit anledningen till detta. Jag har vid flertalet tillfällen försökt ha book buying bans, men det har inte fungerat så bra. Det har funkat i några veckor och sedan har det spårat ut totalt!

Men nu i mars måste jag ändå säga att jag är rätt stolt över mig själv. Jag har utöver böcker jag fått i Owlcrate och Fairyloot, endast köpt en ynka bok och det var ytterligare en utgåva av Alice i Underlandet, vilket innebär att den boken inte hamnade på min TBR. Bokboxarna hade jag ju dessutom beställt i februari. Vilket alltså betyder att jag inte aktivt har köpt någon bok alls i mars. Nu tänker ni kanske på den gigantiska book haulen som jag gjorde i mars, men den haulen bestod av böcker som jag köpt i februari och inte hunnit haula, samt böcker som jag köpt i februari men som inte hann komma förrän det hunnit bli mars.

Alltså inga köpta böcker i mars och det känner jag mig väldigt stolt över och tillfreds med!! Jag hoppas på att hålla ut ända tills i maj. Men det är ruskigt svårt för det är ca. 10 böcker redan nu som ligger i min shoppingvagn på adlibris och jag vet att det släpps en väldans massa bra böcker i maj som jag också vill ha. Men jag kämpar på! Jag vill verkligen minska min TBR med en väldans massa böcker i år. Mitt mål är att en dag kunna köpa böcker och kunna sätta mig och läsa dem böckerna med en gång!!

Hur stor är din TBR-hög och hur brukar du göra för att motstå köplusten? Hjälp mig gärna med idéer!!

4 kommentarer:

 1. Jag har sådant sug iår efter att läsa de böcker jag har här hemma, visst jag köpte på tok för många böcker på bokrean men just nu läser jag mest hyllvärmare. Jag frågar dessutom inte efter så många rec.ex för tillfället. Utan iår är nog året då det vänder för mig, eller så spårar det ur senare iår ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha oj vilken bra start på året du har! Låter jättebra! Jag önskar att min hjärna fungerade så också haha xD Jag håller tummarna för dig! Fortsätt kämpa på! :D

   Radera
 2. Jag har massor av olästa böcker i hyllan, men gillar det också. Jag vill ha mycket hemma att välja på beroende på humör :)
  Jag har nog faktiskt aldrig gett mig själv helt köpstopp på böcker, men på senare år har jag blivit mer försiktig och försöker låna på bibblan. Ni har jag skaffa Storytel och då blir det förre fysiska böcker, men verkligen inte förre på TBR-listan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Man vill ju ha lite alternativ, men jag tänker att man kanske inte behöver ha över 100 fysiska böcker som alternativ xD Det låter som om att du har hittat dina fungerande strategier! Haha gud nej TBR-listan kommer nog ligga på 10.000 innan livet är över xD

   Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...