söndag 26 mars 2017

Recension av The Iron trial

Författare: Holly Black & Cassandra Clare
Antal sidor: 295
Serie: Magisterium, bok 1 av 3 (bok fyra kommer ut i augusti)
Finns hos: Adlibris / Bokus

Adlibris beskrivning
Callum Hunts pappa har alltid varnat honom för magi. Han har satt upp tre enkla regler: 1. Lita aldrig på en trollkarl 2. Lyckas aldrig med en uppgift som en trollkarl ger dig 3. Låt aldrig en trollkarl ta dig med till Magisteriet. Och nu är Call på väg att bryta alla tre.

När Call blir kallad till inträdesprovet till Magisteriet, skolan för magiker, gör han sitt yttersta för att misslyckas. Han bränner upp papper, gör sönder utrustning och är otrevlig – allt för att bli utkastad så fort som möjligt. Men vad gör det när han blir utvald ändå? Och är verkligen Magisteriet så illa som hans pappa alltid har fått honom att tro? Call kommer snart att upptäcka att allt inte är vad det ser ut att vara och att den största prövningen ännu ligger framför honom …


Mina åsikter
Boken börjar väldigt spännande och jag dras genast in i berättelsen med alla dess intriger. Boken har ett spännande koncept med ungdomar som upptäcker att de har magi, får gå på internatskola och lära sig att kontrollera sina krafter. Stundtals kändes det som om att författarna verkligen ville undvika att göra världsuppbyggnaden allt för lik den som är i Harry Potter (något de lyckades undvika) men det gjorde istället att vissa saker framstod som lite töntiga och onödiga. Jag kände stundtals att handlingen blev rätt utdragen och jag kände mig inte fängslad hela boken igenom. Alla person-och miljöbeskrivningar var riktigt bra gjorda. Bokens upplösning var riktigt intressant och jag trodde att jag hade lyckats komma fram till hur det hela låg till, men det visade sig att jag bara till hälften hade rätt. Jag lyckades alltså inte få det helt rätt, vilket jag tyckte var väldigt kul att se. Det bygger dessutom upp spänningen inför bok två och jag tror och hoppas att Black och Clare lyckas göra något bra utav det man fick reda på i den här boken. 

Mitt betyg
Boken får 3,5 av 5 stjärnor i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...