tisdag 20 mars 2018

Mina mest efterlängtade boksläpp april-maj 2018

Precis som tidigare år så finns det riktigt många bra boksläpp att se fram emot under 2018, nedan har jag listat de böcker jag ser fram emot mest under månaderna april-maj. Samtliga av dessa böcker är av författare vars tidigare böcker jag har fullkomligt slukat, så ni kanske förstår hur mycket jag ser fram emot dessa böcker!
 

Leah on the offbeat av Becky Albertalli 
När det gäller trummor är Leah Burke vanligtvis på beat-men verkligheten är inte alltid så rytmisk. En anomali i hennes vängrupp är hon det enda barnet till en ensamstående mamma och hennes liv är bestämt mindre privilegierat. Hon älskar att rita men är för självmedveten att visa det. Och trots att hennes mamma vet att hon är bisexuell, har hon inte fått modet att berätta för sina vänner - inte ens hennes öppet gay BFF, Simon. Så Leah vet verkligen inte vad hon ska göra när hennes rockfasta vängrupp börjar spricka på oväntade sätt. Med balen och universitetet vid horisonten går spänningarna högt. Det är svårt för Leah att få rätt notering medan de människor hon älskar bråkar - speciellt när hon inser att hon kanske älskar en av dem mer än hon någonsin tänkt.


Release datum: 24 april

The Burning maze av Rick Riordan (The Trials of Apollo #3)
Den tidigare lysande gud Apollo, blev nedkastad till jorden som straff av Zeus, och är nu en besvärlig dödlig tonåring som heter Lester Papadopoulos. För att återfå sin plats på Mount Olympus måste Lester återställa fem Orakel som har blivit onda. Men han måste uppnå denna omöjliga uppgift utan att ha några gudomliga befogenheter och samtidigt vara pliktbunden till en förvirrande ung dotter till Demeter som heter Meg. Tack så mycket, pappa. Med hjälp av några demigodvänner lyckades Lester överleva sina två första försök, en på Camp Half-Blood och en i Indianapolis, där Meg fick den mörka profetian. De ord som hon yttrade medan de satt på minnesplatsen avslöjade att en ond triumvirat av romerska kejsare planerar att attackera Camp Jupiter. Medan Leo flyger fram på Festus för att varna det romerska lägret, måste Lester och Meg gå igenom labyrinten för att hitta den tredje kejsaren - och ett orakel som talar i ordpussel - någonstans i sydvästra amerika. Det finns ett glimt av hopp i den dystra profetian: The cloven guide alone the way does know. De kommer att ha en satyrkompis, och Meg vet precis vem man ska kalla efter . . .

Release datum: 1 maj

On the come up av Angie Thomas
Den sextonårige Bri vill vara en av de allra bästa rapparna. Eller åtminstone få några streams på hennes mixtape. Som dotter till en underjordisk raplegend som dog strax innan han slog igenom, fick Bri massiva skor att fylla. Men när hennes mamma oväntat förlorar sitt jobb blir matbanker och avstängningspåminnelser lika mycket en del av hennes liv som takter och rim. Med räkningar som läggs på hög och hemlöshet hotar familjen, vill Bri inte bara göra det - hon måste göra det.

 Release datum: 6 maj


Listen to your heart av Kasie West
Att prata med andra människor är inte Kate Baileys favoritaktivitet. Hon skulle mycket hellre vara ute på sjön och njuta av ensamheten och solskenet. Så när hennes bästa vän, Alana, övertygar Kate om att gå med i gymnasiets podcast, förväntar sig Kate inte att bli vald som värd. Nu måste hon svara på samtal och ge råd i sändning? Omöjligt. Men till Kates överraskning visar hon sig vara ganska bra på värdspelet. Podcasten får ett samtal från en anonym kille som frågar efter råd om hans namnlösa förälskelse. Kate är ganska säker på att den som ringer är underbar Diego Martinez, och ännu mer säker på att flickan i fråga är Alana. Kate är upphetsad för sin vän ... tills Kate börjar utveckla känslor för Diego. Plötsligt inser Kate att det kan vara lättare dela ut visdom till andra, än att följa sina egna råd

Release datum: 29 maj

2 kommentarer:

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...