måndag 25 mars 2019

Läs ❤️ förskola

Som ni kanske alla redan vet så jobbar som förskollärare på en förskola. Jag jobbar då med barn 1-3 år gamla under det här året har jag fått möjlighet att vara med i något som kallas för Läs ❤️ förskola, där jag och en massa andra pedagoger är med i en studiecirkel där vi läser och diskuterar barnböcker. Målet är även att förbättra läsmiljöerna och läsvillkoren inom förskolan, samt att öka föräldrars intresse och medvetenhet kring läsning!

Göteborgs stad om Läs ♥ förskola 
Pedagoger vid förskoleavdelningar och biblioteksanställda erbjuds delta i ett studiecirkelupplägg som sätter fokus på bokens möjligheter i det dagliga arbetet och ger barnen en positiv upplevelse av böcker och läsning, på förskolan och i hemmet. Deltagarna får med sig bokpaket, som sedan används i verksamheten och diskuteras vid kommande studiecirkeln med fokus på de lärdomar som gjorts tillsammans med barnen. Deltagande förskolor får också böcker till ett hallbibliotek, informationsmaterial om läsning och ett ”föräldramötesupplägg” som kan användas som stöd för hur en kan prata om läs- och berättarbetydelsen med barnens vårdnadshavare. Förhoppningen är att bidra till att fler barn blir lästa med. Alla förskolor kan ansöka om deltagande genom stadsbibliotekens årliga utlysning för grundbestånd.

En viktig och inspirerande film som vi bland annat visade för våra föräldrar på föräldramötet var denna film, som på ett tydligt vis förklarar varför läsning är så viktigt, redan i de yngre åldrarna.

 

I och med att jag nu kommer att vara med på detta projekt så är tanken att jag även kommer att börja recensera fler barnböcker, dvs böcker för åldrarna 0-6 år här på bloggen och därmed förhoppningsvis kunna hjälpa er att hitta böcker som känns roliga och lärorika. En del av de böcker jag kommer recensera kommer att vara de böcker jag fått ta del utav med hjälp av denna studiecirkel,vilka kommer att taggas med just läs ❤️ förskola, medan andra kommer att vara recensionsexemplar eller böcker jag själv köpt.

Hur ofta läser du för dina barn?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...