måndag 8 februari 2016

Recension av Playground

Författare: Lars Kepler (psydonym för Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril)
Antal sidor: 441

Bokus beskrivning
Under en insats i Kosovo blir löjtnant Jasmin Pascal-Anderson skjuten och hennes hjärta står stilla under fyrtio sekunder. När hon återvänder till livet kan hon inte sluta tala om att döden börjar med en våldsam hamnstad där de styrande håller på att förlora kontrollen över den organiserade brottsligheten.
Jasmin behandlas för sin krigspsykos, lämnar det militära och försöker leva ett stillsamt liv när någonting fruktansvärt händer. Tillsammans med sin femårige son hamnar hon i en bilolycka. På sjukhuset upptäcker läkarna en blödning från sonens kranskärl. För att kunna operera honom måste de stanna hans hjärta.
Ingen kan svara på om de många vittnesmålen från tillfälligt döda bara beror på att hjärnan reagerar panikartat på syrebristen som uppstår när hjärtat står stilla. Men Jasmin törs inte ta risken. Hon vet att hennes son inte kommer att klara sig tillbaka till livet på egen hand om hamnstaden finns på riktigt.
Den andra sidan är en mycket farlig plats och farligast av allt är lekplatsen - playground

Mina åsikter
Jag måste erkänna att jag var något skeptisk till handlingen till denna bok när jag först hördes talas om den. Men Kepler har som vanligt ett visst sätt med att använda sig utav ord vilket gjorde så att man var fast inom några sidor. Dock vill jag måste att den spänning som byggdes upp i boken inte alltid fanns där. Ibland upplevde jag boken som lite långtradig, men i det stora hela var det en mycket bra bok. Har inte läst någon bok som har haft denna sorts handling förut vilket gjorde det hela intressant, då det inte är något som har gjorts hundratals gånger innan, en känsla som man nu för tiden får angående många böcker. I boken fanns många intressanta karaktärer som fortsatte att utvecklas under bokens gång, något som alltid ger en karaktär ett bättre djup. Dock så var det två karaktärer som jag av och till störde mig på, men det var inget avgörande för betygsättningen på boken. I det stora hela var det en ytterst läsvärd bok om man vill läsa om något nytt och lite annorlunda.

Mitt betyg
Boken får totalt sett 4 av 5 stjärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...