måndag 18 juli 2016

En liten bokpresent

Var hemma hos min kära pojkvän häromdagen och då gav hans kära mor denna bok till mig då hon hade köpt den men sedan upptäckte att hon faktiskt redan hade läst denna. Som ni vet så tackar jag ju aldrig nej till en bok haha (typ inte i alla fall) så jag tackade och tog emot. Är det någon som läst denna? Har sedan tidigare två böcker i denna serien men har inte hunnit läsa dem än (de ligger i min oändligt långa att-läsa-hög). Men det kanske börjar bli tid att ta tag i det nu?

Goodreads beskrivning
En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven. 

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...