måndag 11 juli 2016

Game of thrones säsong 4

Bilden är lånad från cdon.com
Skapare: David Denioff, D.B Weiss
Utgivningsår: 2014
Baserad på böckerna: A storm of swords 2: Blood and GoldA feast for crows och  A Dance With Dragons (A Song Of Ice And Fire  skrivna av George R.R Martin
Skådespelare: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harrington.
Genre: Äventyr, drama, fantasy
Betyg på IMDb9,5
Finns hos: CDON.com

Medan Huset Lannister kämpar med sig själva och för att behålla kontrollen över Järntronen blir hoten utifrån allt mer påtagliga. Stannis Baratheon samlar sin armé på slottet Dragonstone; vaktstyrkan Night Watch verkar inte kunna hålla tillbaka Manche Rayders armé som nu tar mark och Daenerys Targaryen står beredd med sina tre drakar för att sätta sin plan att återerövra Järntronen i verket.

Mina åsikter
Precis som vanligt så kommer Game of thrones i samband med en massa våld och ond bråd död och det gäller att inte fästa sig vid någon karaktär då de snart är borta igen. I vanliga fall brukar jag tycka att säsongerna följer böckerna rätt bra, men i denna säsong så hade de ändrat allt mer saker. Något jag störde mig på en del, men missförstå mig inte, det är fortfarande en sjukt bra serie och varje säsong är helt klart värd att titta på. Men jag önskar att de inte avvek från böckerna, och ofta är det rent onödiga saker som de faktiskt har ändrat. Något jag tycker är sjukt onödigt. Men i det stora hela är detta en superbra serie, som definitivt är värd att följa och skådespelet i denna säsong är som vanligt oklanderligt. Ser fram emot att sträcktitta på säsong 5 så snart jag har läst klart A dance with dragons.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...