onsdag 13 juli 2016

Recension av Innan helgen är över

Författare: Kerstin L Hahn
Antal sidor: 232
Förlag: Rabén & Sjögren, Ett stort tack till dem för detta recensionsexemplar!
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
Har ni tänkt på en sak förresten? säger Herman. Vi är tre ungdomar på väg till en sommarstuga på landet. Ensamma. Det är som en skräckfilm. Vem vet vad som väntar oss Han gör en konstpaus och kastar en blick över axeln för att kolla att Stella lyssnar innan han fortsätter: Innan helgen är över kommer vi att vara döda. 

Stella är på väg till landet med sin syster Jorun och hennes kille Herman. Det är helgen innan Stella ska börja nian. På vägen dit ser de någon stå på vägen och sekunden senare dunsar den svartklädda figuren mot bilen, upp över taket och hamnar i diket Tjejerna vill ringa ambulansen men Herman drar in dem i bilen igen. De kör vidare. I ett slag förvandlas helgen till något helt annat än de planerat.


Mina åsikter
En mycket spännande och välskriven ungdomsbok med intressant handling och karaktärer. Jag är med andra ord mycket glad för att jag bad om detta recensionsexemplar. Boken börjar minst sagt spännande och ohyggligt när trion kör på en människa i mörkret och efter det blir det allting mer mystiskt och otäckt. Måste erkänna att jag inte hade förväntat mig att boken skulle leda dit den ledde, men det gjorde bara boken mer oförutsägbar och spännande. Man får följa karaktären Stella som bara försöker ställa allting till rätta, vilket istället leder till livsfara för henne själv och andra personer i hennes omgivning. Detta är en mycket bra bok för ungdomar i åldrarna 12-15 år, det vill säga boken för den tonåring som gillar händelsefulla böcker. En helt klart läsvärd bok med andra ord.

Mitt betyg
Boken får 3,5 av 5 stjärnor.

1 kommentar:

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...