torsdag 6 oktober 2016

Recension av Cinder

Författare: Marissa Meyer
Antal sidor 327
Serie: The Lunar Chronicles, bok 1 av 4
Förlag: Modernista
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
Människor och androider trängs på de stökiga gatorna i Nya Beijing. En dödlig pest plågar befolkningen. Från rymden övervakas de av ett hänsynslöst månfolk, som väntar på att sätta sina planer i verket. Ingen vet att Jordens öde hänger på en enda flicka…

Cinder, begåvad mekaniker till yrket, är en cyborg. Hon är en andra klassens medborgare med ett mystiskt förflutet, vars styvmamma klandrar henne för hennes styvsysters sjukdom. Men när den snygge prins Kai kommer in i hennes liv upptäcker hon plötsligt att hon hamnat mitt i en intergalaktisk kamp, och samtidigt dragits in i en förbjuden attraktion.

Cinder slits, i denna futuristiska version av Ask­unge­sagan, mellan plikt och frihet, lojalitet och förräderi, och tvingas nu gräva fram hemligheter ur sitt förflutna om hennes värld ska ha en framtid.
 

Mina åsikter
Först och främst så får man inte glömma bort den otroligt fina framsida på denna bok gjord av Marina Bychkova, det var helt klart framsidan som fick mig att intressera mig för denna bok från första början. Den fick mig att ta steget längre och ta reda på vad boken faktiskt handlar om. Denna bok kommer med andra ord vara en prydnad i sig i bokhyllan.Jag har aldrig varit mycket för sci-fi-genren men jag beslutade mig alltså för att ge denna bok och serie en chans. Snacka om att inte ångra sig en enda minut! Jag var fast från och med första sidan och ville inte alls lägga ifrån mig denna bok. Det var superintressant och kul att få ta del av denna Askungen-tolkning, man kunde smått ana lite av denna klassiker i boken men det mesta var helt nytt och kändes nytänkande och otroligt spännande. Det fanns så många karaktärer att gilla och karaktärer att älska att hata (böcker blir ju bara så mycket mer spännande när det finns sådana karaktärer också). Precis som i Askungen så känner man direkt med karaktären Cinder som har det minst sagt svårt, då hon inte äger någonting och hennes hemska styvmamma och förmyndare Adri styr och ställer hennes liv med järnhand. Jag gillar starkt det faktum att Cinder är mekaniker och dessutom en mycket duktig sådan, här blir det lite fråga om genus-frågor, det faktum att hon inte bara gillar fina kläder osv, utan att hon även är mycket duktig på det hon gör (reparera tekniska prylar). Jag ser helt klart fram emot att läsa resterande böcker i denna serie och nog lär det gå undan.

Mitt betyg
Boken får en stark 4 av 5 stjärnor.

6 kommentarer:

 1. Serien blir bara bättre och bättre tycker jag! Väntar otåligt på att den fjärde och sista delen ska komma på svenska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid kul att höra folk säga det! Då ser man bara fram emot att fortsätta läsa serien ännu mer än annars! Jag har hört från förlaget att den svenska översättningen av Winter är beräknad till sommaren 2017 :)

   Radera
 2. Har läst de två första böckerna i serien och de är verkligen jättebra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Jag gillade som du kanske förstår efter att ha läst denna recension första boken väldigt mycket! Så jag ser fram emot att läsa bok två :)

   Radera
 3. Så många som sagt att denna ska vara bra så köpte den för ett tag sedan, den står fortfarande oläst dock :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah! Visst har man hört en väldans massa positivt om denna bok och hela serien faktiskt ;) Tycker nog att det kanske börjar bli dags att ge Cinder en chans någon gång snart kanske? :)

   Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...