torsdag 20 oktober 2016

Recension av Miss Peregrine's home for peculiar children

Författare: Ransom Riggs
Antal sidor: 349
Serie: Miss Peregrine's peculiar children, bok 1 av 3
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning

En ödslig ö. Ett övergivet barnhem. Och en samling märkliga fotografier. Sextonårige Jacob tror inte längre på de historier hans farfar brukade berätta för honom.

Skrönorna om barnen med märkliga förmågor är bedrägliga minnen från hans farfars barndom, och samlingen med sepiatonade fotografier är såklart bara ett av farfars alla påhitt. Men omständigheterna kring farfaderns död tar Jacob till en avlägsen ö utanför Wales kust och till de fallfärdiga ruinerna av Miss Peregrines hem för underliga barn.

Bland dess övergivna rum och ekande korridorer kan Jacob inte motstå en djupdykning i sin farfars förflutna och snart inser han att barnen i huset kan ha funnits i verkligheten. Att de måste ha varit mer än bara märkliga - kanske till och med farliga - och att de inte skeppades iväg till en enslig ö helt utan anledning. Men framförallt står det klart: De underliga barnen kan fortfarande vara vid liv.

Mina åsikter
Innan jag började läsa den här boken så hade jag hört så himla mycket positiva saker om den här boken vilket gjorde att jag hade rätt så höga förväntningar på den. Jag är därför väldigt glad över att boken faktiskt klarade av att leva upp till dessa förväntningar. Jag gillade hela idén med barn med olika sorters krafter och det faktum att de är "peculiar". Det var ett intressant och roligt koncept, samt att det faktum att Riggs skrev denna bok utifrån gamla besynnerliga fotografier var ett riktigt intressant koncept. Allt detta sammanlagt gjorde det till en bok i en alldeles egen klass, då jag faktiskt inte läst något liknande förut. Den här boken var allt annat än förutsägbar, vilket gjorde det mycket intressant och roligt att försöka gissa sig fram till vad det var som komma skulle. Bilderna fann jag inte alls läskiga, utan snarare väldigt fascinerande och jag såg helt klart fram emot varje bild och ville se hur Riggs skulle lyckas väva in denna bild i berättelsen och naturligtvis gjorde han det superbra. Jag tänker definitivt se till att börja läs bok två i serien så snart jag bara kan. Vill ta reda på vad som hände sen, det var ett väldigt spännande och öppet slut på bok ett med andra ord.

Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor.

4 kommentarer:

 1. Tyckte också mycket om den boken! Har tänkt läsa vidare i serien, men det har inte blivit av än:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! :) haha ja det blir ju lätt så när det finns så många andra böcker man vill läsa också :)

   Radera
 2. Den här serien är verkligen jättebra. Skall snart läsa sista boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller verkligen med dig! Åh vad kul! Jag ser också fram emot att fortsätta på serien! :)

   Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...