lördag 12 december 2015

Jag gillar bäst...

Jag läser ju så himla mycket böcker, vilket gör det svårt att bara välja ut några få författare som mina favoriter, men här ska jag i alla fall göra ett försök till detta.

1. J.K Rowling-Jag har endast läst Harry Potter böckerna och Den tomma stolen av henne, varav den sistnämnda tyckte jag inte var någon höjdare. Men det var J.K Rowling som fick mig att börja läsa på allvar när jag var nio år gammal med hjälp av Harry Potter. Så hon kommer alltid att vara en naturlig favorit. Har nu tänkt läsa igenom alla Harry Potter böckerna igen, samt se filmerna. Bara för att jag kan.

2. Lesley Pearse-Henne har jag blivit helt besatt utav. En så länge har jag läst sju böcker utav henne. Jag äger sex stycken till som jag inte hunnit läsa än. Samt att jag VERKLIGEN suktar efter att få köpa de resterande nio böckerna som hon har gett ut. Hon skriver sådana fina, men ofta hemska böcker. Mycket olycklig kärlek och död och sånt. Men så himla fint skrivet med riktigt levande karaktärer. Hennes böcker är dessutom alltid väldigt tjocka så man får verkligen sätta sig in i historien och karaktärernas liv innan boken slutligen tar slut, något man ofta grämer sig inför. Förslag på hennes böcker (som jag har hunnit läsa själv) Belle, Hope, Ellie samt Secrets är förslag på några av hennes bästa böcker.

3.Sarah Dessen-Hon skriver sådana himla fina böcker om ung kärlek med mycket levande karaktärer och levande omgivningsbeskrivningar. Mycket mysiga böcker. Min favorit än så länge är helt klart Along for the ride, som även råkar vara den första boken jag läste av henne. Men den satte sig verkligen. Så en författare som det helt klart är värt att kolla upp om man vill ha lite inspiration.

4. Sarah Shepard-Jag blev aldrig speciellt förtjust i hennes serie: Pretty little liars. Där tyckte jag faktiskt att serien på tv tog sig mycket bättre än böckerna gjorde. Men Shepard skrev en helt underbart spännande serie som heter The Lying Game. Som består utav sex böcker som jag totalt bara plöjde igenom. Hur bra och spännande som helst. Kan inte säga att jag har läst något liknande innan. Så det är definitivt en rekommendation till er att sätta tänderna i just den underbara serien.


5. Charlotte Brontë- Gammal klassiker. Jag har tyvärr bara hunnit läsa Jane Eyre av henne än så länge. Men jag har köpt hennes övriga böcker och planerar definitivt att sätta tänderna i dem också. Jane Eyre är en av mina absoluta favoritböcker, den är så HIMLA bra. Faktum är att alla tre Brontë systrarna var väldigt bra författare även om Charlotte var något överlägsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...