torsdag 24 december 2015

Recension av Frostbite

Författare: Richelle Mead
Antal sidor: 209
Serie: Vampire Academy, bok 2 av 6
Boktyp: ebook, epub

Goodreads beskrivning
Intriger och kamp på liv och död bland vampyrer på high school!
"Mitt humör steg raskt från 'gott' till 'extatiskt'. Jag och Dimitri. Ensamma. I en bil." Rose ska gå igenom ett lämplighetstest för beskyddare. Testet ska ske hemma hos en beskyddare utanför skolområdet. Och det är bara hon och hennes intruktör, Dimitri, som ska åka! Och resan tar fem timmar!
All glädje och förväntan inför testet försvinner dock så snart de når resans mål. Det är något som är väldig fel i det ensligt belägna huset ...
Det Rose och Dimitri upptäcker försätter S:t Vladimirs skola i högsta beredskap. Eleverna och deras familjer evakueras till en lyxig och avlägsen skidort för att kunna fira en säker och strigoi-fri jul tillsammans. Men det blir tyvärr inte så många mysiga skidturer för Rose: Dimitri är väldigt intresserad av en annan kvinna, Lissa måste uppföra sig ordentligt och Roses vän Mason försöker visa hur mycket han gillar henne. Tyvärr vill Mason också imponera på Rose och det är början till en fullständig, iskall katastrof för alla inblandade.

Mina åsikter
Det här är den andra boken jag har läst i den här serien och i ärlighetens namn tyckte jag faktiskt att den här boken, det vill säga bok nummer två var bättre än den första. Den här boken var inte lika förutsägbar och den blev därför mer spännande än den första boken var. Dock så var karaktärerna ibland tröga då jag förstod saker långt innan de själva gjorde det även om dessa saker var väldigt uppenbara. Men i övrigt var den här boken mycket bra, spännande och underhållande. Slutet var så sorgligt att det nästan lockade fram några tårar. Jag tycker definitivt att det vore värt att läsa de resterande böckerna i den här serien. Jag tycker att Mead lyckas vinkla hela vampyr-delen på ett nytt sätt än alla andra författare som så gärna vill skriva om vampyrer. Det hela känns på något sätt nyskapande, det är inte bara vampyrer och människor utan det är Strigoi och dhampirer. Vilket gör att man inte suckar av tanken på ännu fler vampyrböcker. Det hela blir speciellt spännande eftersom att vampyrerna i Meads böcker är de som hela tiden behöver hjälp. Till skillnad från andra vampyrböcker så som Twilight och the vampire diaries så är det inte vampyrerna som hela tiden skall skydda människorna utan i Meads fall så är det vampyrerna som behöver skyddas. Med andra ord en mycket spännande ny vinkel om ni frågar mig. Plus att jag gillar karaktären Rose, en mycket självständig något rebellisk tonårstjej som hela tiden försöker rädda sina vänner. Jag är alltid för en stark kvinnlig huvudkaraktär!

Mitt betyg

Boken får 4 av 5 stjärnor då jag ändå stör mig på att jag lyckas lista ut saker snabbare än karaktärerna gör även om det är mycket uppenbara saker som händer. Men Mead fick mig nästan att gråta i slutet vilket inte händer ofta när jag läser eller ser på film och därför är det en stark fyra som boken får.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...