fredag 11 november 2016

Lösningen för alla hyllvärmare??

Ni liksom jag har säkert en väldans massa hyllvärmare på era hyllor. Det är rätt så vanligt. På sistone har jag tittat rätt mycket på booktube (youtubers som pratar om böcker) och har även påbörjat min egna kanal om ämnet. På booktube har de även superbra idéer och lösningar på de flesta av oss bokälskares problem. En lösning som jag nu tänkt anamma är en så kallad TBR-JAR (To Be Read) för att på så vis försöka läsa ut en hyllvärmare i månaden. Detta går alltså ut på att man skriver ner namn och författare på alla sina hyllvärmare och viker dem och lägger sedan ner dessa lappar i en burk. Själv har jag valt att skriva ner namnen på alla de böcker som jag har haft från tidens begynnelse fram till september. Vissa böcker har säkert legat oläst på mina hyllor i tre år, vilket jag tycker är på tok för länge. Vilket alltså har resulterat i TBR-burken. Sedan har jag alltså planerat att i samband med mina TBR-videos varje månad dra en slumpmässig lapp från burken och sedan se till att läsa den boken under just den månaden. Ett sätt att få bort hyllvärmarna utan att stressa med andra ord. Man gör det till en kul grej helt enkelt. 

Eftersom att min TBR för november redan är filmad och utlagd (ni finner den HÄR!) så har jag alltså valt att dra en lapp nu istället för november månad. Valet föll som ni ser här på bilden på Georgia av Lesley Pearse. Det kan kanske framstå som lite konstigt att just den här boken har varit en hyllvärmare på mina hyllor i 2-3 år nu med tanke på att Lesley Pearse är en av mina favoritförfattare. Men anledningen till detta är att Pearses böcker har en tendens att vara 700-800 sidor, vilket gör att jag har blivit lite skrämd av dess storlek. Men jag har läst en hel del av hennes böcker och de är alltid superbra, men tegelstenar skrämmer mig litet granna. Men med tanke på att jag som ni kanske märkte i min TBR planerar att läsa en hel del tegelstenar (något som inte skrämmer mig lika mycket som tidigare) i november så blir detta kanske passande ändå. Jag vet ju i alla fall att jag kommer att få läst en mycket bra bok. 

8 kommentarer:

 1. Jag har under det här året blivit riktigt duktig på att läsa hyllvärmare, och försöker verkligen minska inköpen och recexen men det är alla överraskningsböcker som förstör lite för jag planerar inte riktigt in dom i min läsning i förväg. Jag har många serier bland mina hyllvärmare så jag hoppas bearbeta lite serier under 2017, målet är i alla fall att gå plus minus noll på alla böcker nästa år. För 2018 hoppas jag börja minska antalet olästa så om några år kanske tio! Är jag nere i ett mer hanterbart antal olästa böcker...eller? Haha jag har en plan men allt beror ju på vad mina favorit författare ger ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha oj shiet vilken plan du har xD sjukt bra! :D haha jaaa gud vad jobbigt att FÅ böcker ;) ;) ;) haha åh så tänker jag med! 2017 får helt enkelt bli seriernas år! haha lycka till med att få ner antalet olästa! Det funkade för mig i typ 4 månader och sen gick det åt helvete xD

   Radera
 2. Jag har också funderat på en TBR-JAR för det är så svårt att välja bland alla hyllvärmare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att du skall testa det! För det blir lite roligare att faktiskt ta sig själv i kragen och plocka upp en hyllvärmare då :) Samtidigt som det räcker att bara dra en lapp från burken och därmed läsa en hyllvärmare i månaden och vet att man åtminstone försökt :)

   Radera
 3. Jag har faktiskt en men det är ett tag sedan jag drog en lapp :) Kanske får göra det i december igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kanske du har lyckats får det att gå ihop alldeles själv utan hjälp av en TBR-jar haha xD det är ju bra jobbat i sådana fall :)

   Radera
 4. Det är klurigt med alla böcker som hittar hem och de "få" man hinner läsa :) jag kör mitt "månadens hyllvärmare" där jag varje månad ser till att läsa en bok som fått vänta på tok för länge, så blir det åtminstone ett litet steg framåt hela tiden :) tror det kan vara bra med sitt sätt och att dra en lapp låter inte helt fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur! Det finns så mycket man vill läsa, men så lite tid till att göra det och då prioriteras vissa böcker bort! Det låter som om att du redan har hittat ett fungerande sätt för dig! Skönt! :)

   Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...