torsdag 10 november 2016

Recension av Björnstad


Författare: Fredrik Backman
Antal sidor: 470
Förlag: Piratförlaget, Ett stort tack till dem  och Fredrik Backman för detta recensionsexemplar!!
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad? Bara allt. Den betyder bara allt. Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar, och om de fruktansvärda saker vi ibland gör för framgång. Den handlar också om Peter, som flyttar hem efter proffskarriären för att bygga upp sin moderklubb, och Mira som samtidigt offrar en advokatkarriär för att bosätta sig i skogen med man och barn. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.

Mina åsikter
Det här är en av de där böckerna som verkligen lämnar en mållös från början till slut. Bokens första sida startar med endast några rader som kan få vilken läsare som helst att bli intresserad. De där få raderna lovar så mycket förtvivlan, ondska och hemska händelser. Men man kan ändå inte låta bli att fortsätta läsa. Även om jag inte personligen är speciellt intresserad av hockey, så drog det inte alls ner läsupplevelsen. Fredrik Backman levererar tveklöst högkvalitativt skrivande hela boken igenom. Det är många karaktärer att hålla reda på, men de tillför alla sin egna del till bokens handling. De är alla så olika men i slutändan så har de ändå ett beslut att fatta. Genom hela boken lämnas man till att gissa och försöka bena ut vad det är som egentligen kommer att hända men det hela är så oförutsägbart men samtidigt väldigt gripande. Boken handlar om kämparglöd, hockey, acceptans och att man ibland måste våga välja, även om vissa människor är emot ditt val. Jag älskar det faktum att Björnstad är en så liten stad att alla invånarna kände att de själva och hockeyn i princip skulle styra hela staden. Ingenting annat fick komma i mellan. Backman får sina karaktärer att reflektera över gott och ont, rätt och fel, ämnen som är högst aktuella i vårt samhälle idag. Det här är en spännande, händelsefull historia, som verkligen behövde berättas, den talar om hur världen faktiskt ser ut på många ställen idag. Även här i Sverige. 

Mitt betyg
Boken får solklart 5 av 5 stjärnor.

2 kommentarer:

  1. Håller precis på med Saker min son behöver veta om världen av Backman :) Vill läsa hans andra böcker också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! den har jag hört talas om men tyvärr inte läst! Björnstad är den enda bok jag har läst av honom men jag äger även mormor hälsar och säger förlåt :P Vi får väl ta och själva i kragen snart och börja läsa lite mer av honom ;)

      Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...