torsdag 4 maj 2017

Recensionsexemplar- Staffan Gullsby

Igår fick jag hem boken Lex Demos skriven av Staffan Gullsby. Jag har sedan tidigare läst böckerna Lex Duplex och Lex Domini av honom och dem tyckte jag var riktigt bra så jag tvekade inte när jag blev frågan om jag ville läsa bok tre som precis kommit ut. Det här är den fristående och avslutande delen om Sebastian Ekberg. Vilken jag naturligtvis ser fram emot att läsa!

Goodreads beskrivning
Nästan ett år har gått sedan händelserna i Lex Domini och alla förefaller ha en åsikt om kirurgen Sebastian Ekberg. Somliga positiva, andra med betydligt mörkare omdömen. Uppmärksamheten är dock besvärande och längtan bort gör sig allt mer påmind. Inte underlättar det av att någon eller några dessutom är fast beslutna att sätta dit honom som skyldig till ett par dödsfall som inträffar.

Sambon Marie och vännen Ove gräver i fallet för att rentvå Sebastian. De möter blind tro, farliga övertygelser och det mänskliga behovet av att ha någon att skylla på. Uppfattningen om att sitta inne med den absoluta sanningen, oavsett hur sann den egentligen är, verkar finnas hos många. Såväl bland läkarkollegor som frikyrkokristna och journalister. Och inte minst hos landstingspolitiker. Alla behöver de en syndabock som kan bära deras tillkortakommanden.  

Läs mina recensioner av de tidigare böckerna:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...