tisdag 13 juni 2017

Book tropes som jag hatar

Med tanke på hur länge skriftspråket har funnits och med tanke på hur länge det har funnits författare som faktiskt skriver ner sina berättelser, så är det inte så konstigt att det har börjat finnas vissa handlingar eller händelser, även kallade tropes som återfinns i flertalet böcker. Det finns dock ett antal tropes som jag helt klart har börjat tröttna på. Jag tänkte därför att jag idag skulle gå igenom några av de tropes jag tycker är alldeles för överanvändna.

1. Den trope jag hatar mest av alla är kärlekstringlar eller kärleksfyrkanter eller vad det nu finns för formationer nu för tiden. Det är enligt mig en mycket irriterande trope som inte ens var bra den första gången jag läste om den (Twilight). Och nu flera år senare verkar det som om att vi fortfarande inte kommer att bli av med den. Varför kan karaktärer inte bara bestämma sig för en person istället för att vela fram och tillbaka?

2. En annan trope jag inte gillar är karaktärer som på något vis får magiska krafter eller skall lära sig stridskonst av något slag och att de genast bemästrar denna kraft! Oavsett om det är magi eller stridskonst som huvudkaraktären försöker lära sig så är det inte något man lär sig på 1 dag utan något som bör ta flera veckor eller till och med månader att utveckla. Nog för att jag gillar fantasygenren, men saker som den här tropen är helt klart mindre populär hos mig.

3. Den tredje och sita tropen jag tänkte nämna idag är Instalove, det vill säga när karaktärer möter varandra och omedelbart blir kära, och hävdar att de älskar varandra när de känt varandra i 1 dag. Det värsta fallet av sådan typ av kärlek som jag har sett var när jag läste boken Key of light av Nora Roberts, det faktum att två av huvudkaraktärerna pratade om hur mycket de älskade varandra och det faktum att de började prata om bröllop inom en vecka efter dess att de först träffats gick verkligen inte hem hos mig.

Jag vill gärna höra vilka book tropes som ni ogillar! Är ni dessutom sugna på att få höra mer och om fler book tropes som jag ogillar kan ni dessutom kolla in min video på ämnet: 

4 kommentarer:

 1. Jag gillar inte renodlade kärlekhistorier, men om det ingår en i en bok av en annan genre, hatar jag det där klassiska "dominant äldre man" kastar sig över en yngre tjej och hanterar henne hårdhänt och då blir hon jätteglad, för då måste han ju gilla henne. Unket, tycker jag.
  Dessutom tycker jag inte om zombie- varulv- och vampyrberättelser men det är kanske inte riktigt samma sak. Jag tycker också väldigt illa om osympatiska huvudpersoner. Dessutom, precis som du hatar jag också "instalove" i alla former.

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh ja usch! Sådana relationer är inte roliga att läsa om! Personligen tycker jag att framför allt varulv-och vampyrberättelser är väldigt uttjatat och "overdone".

   Radera
 2. Jag stör mig på karaktärer som är så envisa och dumdristiga att de hellre riskerar sitt liv än att erkänna att lite hjälp hade suttit fint. Man kan vara självständig men man behöver inte knuffa bort folk i sin närhet pga det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig Alex! fett irriterande är det!

   Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...