lördag 2 april 2016

Recension av The Liar

Bilden är lånad från goodreads
Författare: Nora Roberts
Antal sidor: 570

Goodreads beskrivning
Shelby Foxworths liv ligger i spillror. Hon har inte bara förlorat sin make i en olycka. Hon har också fått veta att deras gemensamma liv i lyx varit en enda lögn. Kvar efter maken återstår ett berg av skulder, bland hans papper finns otvivelaktiga bevis på att han varit otrogen och i ett bankfack hittar Shelby en hög id-kort med olika namn på. Mannen hon gifte sig med visar sig aldrig ha existerat.

Shelby tar sin treåriga dotter Callie och återvänder till den lilla staden i Södern där hon växte upp. Hemma hos sin älskade familj och sina gamla vänner börjar hon långsamt hitta tillbaka till sig själv, och vågar också tro på kärleken igen. Men när en kvinna påträffas mördad på parkeringsplatsen utanför restaurangen där Shelby arbetar tvingas hon inse att hon inte är så trygg som hon trott. Och att hennes make bar på fler lögner än dem hon redan konfronterats med.

Mina åsikter
Det här är ett alldeles underbart exempel på Roberts skrivförmåga, boken är spännande, mysig och för det mesta händelsefull. Det fanns bara några enstaka ställen som det stundtals blev något långdraget där inget speciellt hände liksom. Men jag måste verkligen säga att jag gillade treårigen Callie, hon får ta ovanligt stor plats i en sådan är sorts bok och hon är verkligen barn helt jädra underbar så att man önskar att alla barn var sådana. Vilket är en trevlig omväxling från hur stor plats så små barn brukar få ta samt hur de brukar framstå som individer. Gillar det faktum att man får lite allt möjligt i den här boken så som  spänning, kärlek, svindlerier, brott, vilket gör att det hela tiden dyker upp något nytt utan att det blir uttjatat liksom. En helt klart läsbar bok med andra ord, om man vill ha en bok som man inte vill lägga ifrån sig. Tänker definitivt läsa fler Nora Roberts böcker, kan dock erkänna att det kan vara för att jag typ redan köpt 10 stycken men saksamma ;)

Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...