onsdag 14 februari 2018

Bok rekommendationer för alla hjärtans dag!

Eftersom att den 14:e februari innebär alla hjärtans dag så tänkte jag att jag skulle komma med lite passande böcker för en dag som denna. Eftersom att jag inte läser romance-böcker så utgår alltså den här listan utifrån några av mina favorit contemporary-böcker som har riktigt fina relationer.

Love, life and the list av Kasie West
Den sjuttonårige Abby Turners sommar går inte som hon hade planerat. Hon har en inte så hemlig men definitivt obesvarad förälskelse på sin bästa vän, Cooper. Hon har inte kunnat hantera sin mammas växande problem med ångest. Och nu har hon blivit avvisad från en konstutställning eftersom hennes arbete "inte har något hjärta". Så när hon får ett annat tillfälle att visa sina målningar, kommer Abby inte att ta några chanser. Det är där listan kommer in. Abby ger sig en månad för att göra tio saker, allt från möta en rädsla (# 3) för att lära sig en främlings berättelse (# 5) att bli kär (# 8). Hon vet att om hon kan slutföra listan blir hon den typ av konstnär hon alltid drömt om att vara. Men när tidsfristen närmar sig inser Abby att det inte är så enkelt att komma igenom listan som det verkar ... och det kanske - bara kanske - kan hon inte ändra sin konst om hon inte är villig att förändra sig själv.

Foolish hearts av Emma Mills
En samtida roman om en tjej vars högskoleproduktion av en Midsommarnattsdröm leder henne till nya vänner - och kanske till och med ny kärlek. Sommarens sista festdag hör Claudia en konversation hon inte skulle. Nu på fel sida av en av de elakaste tjejerna i skolan vet Claudia inte vad hon ska förvänta sig när de två blir ihopparade för att skriva en inlämning - än mindre när de båda två är tvungna att gå på audition för skolproduktionen av En Midsommarnattsdröm. Men obligatoriskt deltagande har sina uppgångar, framför allt en oväntad vänskap, en pojkbandsobsession och en kille med de bästa smilgroparna Claudia någonsin sett. När Claudias värld börjar expandera, finner hon att det kanske finns några saker som är värda att riskera halsen för.

Simon vs. the homosapiens agenda av Becky Albertalli
Det är ett märkligt subtilt samtal. Jag märker knappt att det handlar om utpressning.Vi sitter på de hopfällbara metallstolarna bakom scenen och Martin Addison säger: Jag läste din mejl. Va? Jag tittar upp. Förut. I biblioteket. Det var inte meningen så klart. Vadå, läste min mejl? Alltså, jag använde datorn efter dig , säger han, och när jag skulle logga in på gmail så var du redan inloggad. Du vet väl att du måste komma ihåg att logga ur? Jag tittar förvånat på honom. Han trummar med ena foten mot stolsbenet. Varför använder du inte ditt riktiga namn? frågar han.Simon är inte den dramatiska typen, men när ett mejl hamnar i fel händer riskerar hans stora hemlighet att komma ut. Han måste agera, men hur ska han berätta att han är kär i den mest fantastiska killen någonsin när omgivningen inte vet att han är gay?

The Upside of unrequited av Becky Albertalli
Den sjuttonårige Molly Peskin-Suso vet allt om obesvarad kärlek - hon har gått igenom det tjugosex gånger. Hon förälskar sig hårt och förälskar sig ofta, men alltid i hemlighet. För hur många gånger hennes tvillingsyster, Cassie, berättar för henne att woman up, vågar Molly inte det för risken för avslag. Så hon är försiktig. Feta tjejer måste alltid vara försiktiga. Sedan kommer en ny söt tjej i Cassies omlopp, och för första gången är Mollys cyniska tvilling en lovesick röra. Samtidigt håller inte Molly helt på att dö av ensamhet, förutom det faktum att hon håller på att göra det. Lyckligtvis kommer Cassies nya flickvän med en söt hipster-boy sidekick. Will är rolig, flirtig och kan bara vara perfekt förälskelsematerial. Kanske mer än förälskelsematerial. Och om Molly kan vinna över honom, får hon sin första kyss och hon får sin tvilling tillbaka. Det finns bara ett problem: Mollys kollega, Reid. Han är en obekväm Tolkien-superfan, och det finns absolut ingen anledning för Molly att falla för honom. Eller hur?
 
Since you've been gone av Morgan Matson
Emily är på väg att ta en del ovanliga risker och uppleva sin mest oväntade sommar någonsin. Innan hon träffade Sloane gick hon inte på fester, pratade knappt med killar, och gjorde aldrig något galet. Sen kom Sloane in i bilden: en social virvelvind och den bästa sortens bästis - någon som rycker ut dig ur ditt skal. Men precis innan vad som skulle ha blivit en episk sommar, så bara försvinner Sloane. Kvar finns bara en slumpmässig Att göra-lista med tretton bisarra uppgifter som Emily aldrig skulle få för sig att göra. Men tänk om de kan leda henne till Sloane?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...