söndag 4 februari 2018

Boksläpp 2018 | Tema mångfald (del 2)

Jag tyckte att det återigen var dags att dela med mig utav lite böcker som visar på mångfald. Det här är böcker som ännu inte har släppts, men vars boksläpp jag ser fram emot. Mångfald kan visa på flertalet lika saker som till exempel: etnicitet, hbtq+-karaktärer, religion och så vidare.

Tyler Johnson was here av Jay Coles
När Marvin Johnsons tvilling, Tyler, går till en fest, bestämmer sig Marvin för att hålla ett öga på sin bror. Men det som börjar som ofarlig kul slutar med skottlossning, följt av ett polisangrepp. Nästa dag har Tyler försvunnit, och det är upp till Marvin att hitta honom. Men när Tyler hittas död, berättar en video som läckt på nätet en ännu mer chillande historia: Tyler har skjutits och dödats av en polis. Skräckslagen när hans mamma går i bitar och sörjer en bror som nu är en hashtag, måste Marvin lära sig vad rättvisa och frihet verkligen betyder. 

Release datum: 20 mars


The Astonishing color of after av Emily X.R. Pan
 Leigh Chen Sanders är helt säker på en sak: När hennes mamma dog av självmord, blev hon en fågel. Leigh, som är halv asiatisk och halv vit, reser till Taiwan för att träffa sina morföräldrar för första gången. Där är hon fast besluten att hitta sin mamma, fågeln. I sin sökning börjar hon jaga efter spöken, avslöjar familjehemligheter och bygger upp ett nytt förhållande med sina morföräldrar. Och medan hon sörjer måste hon försöka acceptera det faktum att hon på samma dag som hon kysste sin bästa vän och länge hemliga förälskelse, Axel, tog hennes mamma sitt eget liv.

Release datum: 20 mars

 
Leah on the offbeat av Becky Albertalli
När det gäller trummor är Leah Burke vanligtvis på beat-men verkligheten är inte alltid så rytmisk. En anomali i hennes vängrupp är hon det enda barnet till en ensamstående mamma och hennes liv är bestämt mindre privilegierat. Hon älskar att rita men är för självmedveten att visa det. Och trots att hennes mamma vet att hon är bisexuell, har hon inte fått modet att berätta för sina vänner - inte ens hennes öppet gay BFF, Simon. Så Leah vet verkligen inte vad hon ska göra när hennes rockfasta vängrupp börjar spricka på oväntade sätt. Med balen och universitetet vid horisonten går spänningarna högt. Det är svårt för Leah att få rätt notering medan de människor hon älskar bråkar - speciellt när hon inser att hon kanske älskar en av dem mer än hon någonsin tänkt.

Release datum: 24 april

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...