tisdag 13 mars 2018

Recension av The Ship of the dead

Författare: Rick Riordan
Antal sidor: 423
Serie: Magnus Chase and the gods of Asgard, bok 3 av 3
Finns hos: Bokus / Adlibris

Bokus beskrivning
Magnus, Samirah, Alex och hjältarna från Hotell Valhalls 19:e våning förbereder sig för att segla mot ett äventyr till havs, och får en snabb hands-on kurs av Percy Jackson på ämnet "hur du inte dör på havet". Och det kommer garanterat att behövas.

Loke är nämligen fri från sina bojor. Och det första han tänker göra med sin frihet är såklart att starta Ragnarök och världens undergång genom att sätta segel med skeppet Naglfar. En skuta av högsta hantverksstandard byggd av 100% prima återvunna naglar från döda människor.

Men Loke är inte det enda problemet. Det dröjer inte länge innan Magnus och de andra blir erbjudna att äta upp sina gamla vänner dvärgen Blitzen och alven Hearthstone. Vilket flyt att varken dvärg eller alv är halal! Och att Magnus är to-be-vegetarian...

Följ säkerhetsinstruktionerna och ta på flytvästarna, för det blir ett blött, bestialiskt och "borde-stannat-hemma"-besvärligt äventyr!
 

Mina åsikter
Det är helt omöjligt att inte gilla Riordans böcker då de alltid är uppbyggda av riktigt bra och utförliga miljö-och personbeskrivningar. Den här boken är precis som de tidigare böckerna i serien riktigt händelserika och vi får lära känna de härliga karaktärerna ännu bättre! Gillar verkligen mångfalden som finns i hela den här serien, då det gör att barn och ungdomar har större möjlighet att känna igen sig i någon av karaktärerna. Vi får naturligtvis även lära känna fler gudar, jättar och andra mytologiska varelser, vilket definitivt är något som jag aldrig kan få nog utav. Vi får därtill såklart även ta del utav en massa skämt, varav de flesta är riktigt bra och underhållande. Jag älskade bokens allra sista sidor! Riktigt bra budskap blev förmedlade där! Riordan skriver verkligen för alla världens barn! Det jag inte riktigt kan sätta fingret på är varför denna bok inte är en fem-poängare, jag kan inte riktigt förklara vad det är som saknas, bara att något faktiskt gör det. Jag är dock riktigt ledsen över att det här är sista boken i serien, jag hade gärna läst mer böcker om dessa underbara karaktärer!
 
Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor i betyg. 

1 kommentar:

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...