söndag 30 december 2018

Recension av Lex demos

Författare: Staffan Gullsby
Antal sidor: 364
Serie: Sebastian Ekberg, bok 3 av 3
Ett stort tack till Staffan Gullsby för detta recensionsexemplar!
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
Nästan ett år har gått sedan händelserna i Lex Domini och alla förefaller ha en åsikt om kirurgen Sebastian Ekberg. Somliga positiva, andra med betydligt mörkare omdömen. Uppmärksamheten är dock besvärande och längtan bort gör sig allt mer påmind. Inte underlättar det av att någon eller några dessutom är fast beslutna att sätta dit honom som skyldig till ett par dödsfall som inträffar.

Sambon Marie och vännen Ove gräver i fallet för att rentvå Sebastian. De möter blind tro, farliga övertygelser och det mänskliga behovet av att ha någon att skylla på. Uppfattningen om att sitta inne med den absoluta sanningen, oavsett hur sann den egentligen är, verkar finnas hos många. Såväl bland läkarkollegor som frikyrkokristna och journalister. Och inte minst hos landstingspolitiker. Alla behöver de en syndabock som kan bära deras tillkortakommanden.


Mina åsikter
Den här boken precis som de tidigare böckerna i serien är uppbyggda utav bra och utförliga person-och miljöbeskrivningar. Jag gillar fortsatt karaktärerna, framför allt Sebastian då han känns väldigt mänsklig och verklig. Jag hade dock önskat att bok tre skulle ta ett litet annat spår än bok ett och två gjort, då denna bok fortfarande fokuserar väldigt mycket på vad folk tycker och tänker om Sebastian och vad de tror att han har/inte har gjort. I övrigt är boken riktigt fin och välskriven och den var därtill spännande och det var stundtals svårt att förutse vad som komma skulle.

Mitt betyg
Boken får 3 av 5 stjärnor i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...