söndag 4 december 2016

Recension av Buffy the vampire slayer season 8, volume 1 (library edition)

Författare: Joss Whedon & Brian K Vaughan
Illustratörer: Georges Jeanty, Paul Lee & Cliff Richards.
Serie: Buffy the vampire slayer, Säsong 8, innehåller de 10 första volymerna.
Finns hos: Bokus / Adlibris

En översättning av Goodreads beskrivning
Efter förstörelsen av Hellmouth, vampyrdräparna - nyligen legion - har blivit organiserat, men det dröjer inte länge innan nya och gamla fiender börjar poppar upp. Buffy, Xander, Willow och en mycket annorlunda Dawn introduceras till säsongens stora stygga, Twilight, och är bara början för att förstå detta otroliga och mystiska hot. Samtidigt hanterar Slayer Faith i team med Giles ett hot på andra sidan Atlanten. Det är ett smutsigt jobb, och Faith är tjejen för jobbet!

Mina åsikter
Det var superkul att få se alla kära karaktärer igen och det faktum att framsidan består av tre lättigenkännbara karaktärer gör inte direkt saken sämre. Illustrationerna är smått otroliga, då det går att utläsa hur lätt som helst vem som är vem! Karaktärernas små egenheter så som Giles som torkar av glasögonen, eller Faith som säger "Five by five"- är saker som man inte kunnat låta bli att sakna och i denna volym får man allt detta och mer! Buffy är som vanligt kickass och har sina roliga sarkastiska kommentarer på allt! Vilket gör fightscenerna minst lika intressanta som dem i tv-serien. Alla numrena i denna samlade upplaga erbjuder fighter, magi, monster och lite annat smått och gott som man verkligen inte vill missa! Ett måste för alla Buffy-fans! Men vi står även kvar med en del frågor, som man bara delvis har fått svar på, så därför är jag helt klart taggad på att läsa även nästkommande nummer i förhoppning om att få svar på allt!

Ytterligare information
För er som undrar så är denna volym en del av fyra och de innehåller vardera 10 nummer från säsong 8. Det finns alltså totalt 40 nummer i denna säsong. Men det är dyrt och svårt att få tag på alla numren lösa och det kan därför ses som mer värt att köpa dessa samlingsvolymer!

Mitt betyg
Denna volym får 4 av 5 stjärnor!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...