fredag 2 september 2016

Bokbloggsjerka 2-5 september

Veckans fråga från Annika lyder som följande: Personligen är jag inte så intresserad av att se filmatiseringar av böcker jag har tyckt om, eftersom jag med få undantag har blivit riktigt besviken på hur någon kan ”slakta” en bok och göra en skitfilm av den. Hur är det med dig? Har du sett en film som kanske till och med var bättre än boken (eller lika bra), eller har du läst en bok som du tycker ska bli film?

Jag försöker som sagt alltid se till att läsa böckerna innan jag ser filmen/serien. Något jag har lyckats med i de flesta fall. Jag tycker om att se filmen efter att jag läst ut boken då det är kul att se hur de har tolkat boken och se om vi hade samma vision av den. Sen så måste jag hålla med om att det är ofta man blir lite besviken och inte tycker att de gjort filmen så som man tänkt. Och jag tror nog inte att jag har sett en film som varit bättre än boken, kanske undantagsvis Bridget Jones dagbok, men det var nog bara för att jag inte tyckte om boken alls och det faktum att hennes karaktär var mindre irriterande i filmen än i boken. 

Jag tycker och hoppas naturligtvis att Harry Potter and the cursed child skall bli film eftersom att inte vi alla har möjlighet att gå på pjäsen i London. Sen så är det väl kanske lite mycket att kräva att det skall vara samma skådespelare som i de ursprungliga sju filmerna? Jag tycker i alla fall att de åtminstone kan ge ut pjäsen på DVD så att vi på andra sidan vattnet också kan få njuta av den. Sen så hoppas jag även på att Mats Strandbergs Färjan skall bli film då den är riktigt obehaglig och spännande och det hade varit kul att se den på bioduken. Sen så tycker jag att det hade varit mysigt om Stephanie Perkins böcker blev till filmer då jag tycker att dem böckerna är supermysiga. Vi behöver mer mysiga filmer tycker jag. 

14 kommentarer:

 1. Jag läste Bridget Jones dagbok för evigheter sedan (2001) och jag måste ha gillat den för jag satte en fyra, men när jag tänker på Bridget så tänker jag på filmerna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra att vi tyckte så olika :) Ja precis det gör nog jag också i första hand faktiskt :)

   Radera
 2. Färjan skulle nog bli en bra skräckis ;)

  SvaraRadera
 3. Jag är rätt säker på att jag såg filmen innan jag läste boken (Bridget) men att jag tyckte boken var helt OK ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde jag faktiskt också! Men det var några år i mellan från dess att jag såg filmen tills dess att jag läste boken. Kul att höra att vi tyckte så olika! :)

   Radera
 4. Böckerna är oftast bättre än filmerna. Skulle vara kul att se Färjan som film, men jag är ju så lättskrämd... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag helt klart med om! Haha det är jag också! men jag tror nog att vi hade klarat det ;) har man läst boken först så är man ju dessutom lite förberedd ;)

   Radera
 5. Färjan vill jag också se som film :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har märkt att det är många som vill det :) Enligt vad jag har lyckats hitta så verkar det faktiskt som om att de håller på att göra en film av den boken :) http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/mats-strandbergs-skrackroman-farjan-blir-film/

   Radera
 6. Färjan verkar många vilja se som film. Var milt sagt inte så förtjust i boken, även om jag konstigt nog läste ut den. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har märkt det :) Det är kul att se att i alla fall majoriteten verkade gilla den :) Tråkigt att höra att du inte gillade den :P Men bra jobbat med att ha läst ut den i alla fall! vet att det är svårt att orka med det när man inte gillar en bok :)

   Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...