måndag 12 september 2016

Recension av Delad identitet

Författare: Astrid Ahlberg
Antal sidor: 448
Serie: Ön, bok 2 av 4 
Förlag. Seraf förlag, Ett stort tack till dem och Astrid Ahlberg för detta recensionsexemplar!
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
Delad identitet, andra boken i serien om Ön, börjar som en direkt fortsättning på Porten. Vi får följa utvecklingen efter de dramatiska händelserna som avslutar första boken. Men samtidigt utspelar sig ett annat drama, på en annan ö i världen på andra sidan Porten.
En liten pojke blir utsatt för ett grymt experiment som ger honom den felaktiga diagnosen personlighetsklyvning. Under sin kamp för att inte gå under beger han sig som ung man till Ön för att söka efter den enda person han tror kan rädda honom.

Mina åsikter
Det var väldigt kul att få återse de gamla karaktärerna från första boken (Porten) samt att man fick träffa och lära känna några nya också. Precis som tidigare får man ta del av den moderna världen såväl som livet på Ön och efter ett tag får vi även ta del av karaktärernas liv när de hunnit åldras 10 år. Det är väldigt kul att få ta del av karaktärernas förändringar under detta tidshopp och få se hur de lever sina liv då. Jag tycker att det var en mycket bra och intressant idé, det här med delad identitet. Det gör hela handlingen något mystisk och man försöker lista ut hur det hela hänger ihop. Karaktärerna var med om många spännande händelser även i denna bok, dock kändes transportsträckorna dessa i mellan något långa ibland. Men i det stora hela är det här en väldigt mysig bokserie med karaktärer som är lätta att gilla och känna med. Med tanke på att denna bok dessutom avslutades med något av en cliffhanger leder det till att man ser fram emot att läsa bok nummer tre i serien, nämligen Kvinnan med silverhåret.

Mitt betyg
Boken får 3,5 av 5 stjärnor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...