lördag 3 september 2016

Recension av Not that kind of girl. En ung kvinna berättar vad hon "lärt av livet"

Författare: Lena Dunham
Antal sidor: 306
Originaltitel: Not that kind of girl. A young woman tells you what she's "learned"
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
Lena Dunhams tv-serie Girls, där hon själv spelar huvudrollen, har gjort succé världen över och i sin bok återkommer hon till och spinner vidare på de teman som gjort serien så omåttligt populär.
"Den här boken innehåller berättelser om underbara nätter med vidriga killar och vidriga dagar med underbara vänner, om ambitioner och de två livskriser jag genomgick före tjugo års ålder. Om mode och dess många tvångströjor. Om att visa upp sin kropp offentligt, vara tvungen att hävda sig på ett möte med en massa femtioåriga män och de hälsobetingade rädslor (tinnitus, lampdamm och infertilitet) som håller mig vaken om nätterna. Jag förbereder mig redan på den skam jag förmodligen kommer att känna över att jag någonsin trodde mig ha något att erbjuda dig med denna bok, men också på den glädje som lika gärna kan drabba mig över att jag lyckats hindra dig från att testa en dyr juicefasta eller ha sex med skorna på. Nej, jag är ingen sexpert, psykolog eller legitimerad dietist. Jag är inte en gift trebarnsmor och jag äger ingen framgångsrik underklädeskedja. Däremot är jag en tjej med ett passionerat intresse för självförverkligande, en tjej som skickar hoppfulla rapporter från fronten i denna kamp." 
– Lena Dunham

Mina åsikter
Lena Dunham har valt att i denna bok dela med sig av sitt liv och sina erfarenheter och du får därmed veta i princip allt som du vill respektive inte vill veta om en annan person. Dunham har med andra ord inte sparat på några detaljer alls. Man får följa med henne på den resan hon gjort från barnsben fram till nu när hon är känd och framgångsrik. Hon berättar om sina sexupplevelser, sina tankar och alla de där konstiga sakerna som man kan göra när man är ung och håller på att växa upp. Stundtals tyckte jag att boken var rätt roande, andra stunder något äcklande och stundtals visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka. De roliga stunderna hade ofta att göra med Dunhams comebacks eller kommentarer som hon faktiskt hade sagt "face to face" med människor. Saker som förmodligen inte så många skulle kunna med att säga. Själv har jag tyvärr inte sett hennes tv-serie Girls men om man är ett fan av den serien så skulle jag definitivt säga att man bör läsa denna bok.

Mitt betyg
Boken får 3 av 5 stjärnor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...