tisdag 14 mars 2017

Blir bortskämd...

Igår blev jag minsann lite bortskämd av Bokfabriken, då jag fick hem hela två böcker på en och samma gång från dem. Jag vet inte vad ni tycker men efter att ha läst sammanfattningen av de båda böckerna så är i alla fall jag ruskigt sugen på att börja läsa dem.

Adlibris beskrivning av Opium
Första gången Eva och Fredde träffas är i baren på hotell Malmen i Stockholm. Då vet hon ingenting om Freddes kopplingar till Stockholms undre värld. De tillbringar tre intensiva dygn tillsammans, sedan föreslår han en resa till Thailand.

Eva låter sig luras av löften om paradiset. Resan visar sig bli starten på en livsomvälvande relation baserad på lögner och hemligheter. Hon blir snart indragen i Bangkoks smutsigaste vrår med droger och kriminalitet.

Hemma i Sverige blir Lena, Evas bästa vän, fundersam. Hon börjar undersöka Freddes förflutna, men också Evas. Något som leder till att även hon blir indragen i ett händelseförlopp som eskalerar bortom all kontroll. Samtidigt inträffar två mord på prostituerade som Fredde fårsvårt att förklara.

I spänningsromanen Opium skildras en mörk del av verkligheten som Staffan Nordstrand ställdes inför under sin tid som byggledare i Asien. Bakom boken ligger fyra års noggrant researcharbete, författaren har själv suttit på en bergstopp i den Gyllene Triangeln och skurit kapseln som dagen efter bildat den latex som blir opium och senare heroin.


Adlibris beskrivning av Öga för öga, tand för tand 
Jag vet vem som gjorde det. / L

När Ella Werner, gärningsmannaprofilerare vid Göteborgspolisen, får ett brev undertecknat med endast bokstaven L återkommer hennes mardrömmar om maken och advokaten Leonard, som omkom strax efter en rättegång om grov mordbrand och illegalt spel.

Samtidigt begås en rad spektakulära mord vars tillvägagångssätt gör att polisen misstänker att terrorister ligger bakom. Ella börjar i hemlighet gräva i den gamla rättegången och upptäcker att det finns kopplingar till morden. När ingen annan vill se sambandet agerar hon på egen hand för att en gång för alla göra upp med det förflutna med sitt eget liv som insats.

Öga för öga, tand för tand är en psykologisk thriller som tar pulsen på ett samhälle i sönderfall, genomsyrat av makthunger och girighet. Boken är en fristående fortsättning på När inget annat återstår (2016).

2 kommentarer:

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...