lördag 7 september 2019

Recension av Lilla dockan

Författare: Ingrid Elfberg
Antal sidor: 467
Förlag: Bokfabriken, ett stort tack till dem för detta recensionsexemplar!
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
En känd vloggerska direktsänder sitt självmord där hon kastar sig från infinitypoolen högt uppe på hotell Gothia Towers. Klippet sprids som en löpeld i sociala medier. Jennifer, fjorton år, är en av de som ser sändningen. Snart får honkontakt med Emil som verkar ha känt vloggerskan. Han är allt Jennifer drömt om Eller är det tvärtom?

Torbjörn och hans kollegor på Sektionen för grova brott i Göteborg ska precis knyta ihop en utredning kring gromning av unga på nätet när man misstänker att vloggerskan kan vara ännu ett offer. Men varför verkar det som om förövaren hela tiden ligger steget före utredarna? Snart börjar ledtrådarna peka tillbaka mot Sektionen för grova brott och till slut går det inte att lita på någon.


Mina åsikter
Boken var riktigt välskriven och bestod utav bra person-och miljöbeskrivningar. Den här boken har en mycket intressant handling som visar på sociala mediers, samt teknikens stora kraft och genomslag i ungas liv. Samtidigt som boken var riktigt intressant så var den stundtals ganska svår att läsa då den ibland blir ganska obehaglig, men det var definitivt värt att fortsätta läsa den! Det är alltid roligt när böcker utspelar sig i Göteborg, då det alltid är kul att läsa om ställen som jag faktiskt känner till. Det gör det dessutom lättare att föreställa sig de scener som utspelar sig i boken. Det var kul att läsa en bok med med en annorlunda twist, vilket gjorde att boken blev riktigt spännande och snabbläst.

Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...