söndag 18 februari 2018

Mini recensioner #1

Huset Ushers undergång av Edgar Allan Poe 
 Goodreads beskrivning
Edgar Allan Poe kallas inte sällan för skräckens mästare och i novellen Huset Ushers undergång, ett av 1800-talsförfattarens mest berömda verk, står det tydligt klart varför. Den skräckinjagande berättelsen om poeten Usher och hans hemsökta slott håller läsaren i ett klaustrofobiskt grepp redan från första stycket. I Poes prosa är varje ord noga avvägt, varenda detalj betydelsebärande och allt genomsyrat av en tryckande laddning.

Mina åsikter
Det här var en minst sagt en underlig bok med spännande intriger, som på samma gång var lite halvsvår att sätta sig in i. Men ändå ett underhållande tidsfördriv.

Mitt betyg
Boken får 3 av 5 stjärnor i betyg.

Det sällsamma fallet Benjamin Button av F. Scott Fitzgerald
Goodreads beskrivning
”Är det du som är min far?” Mr Button och sköterskan ryckte till av förskräck­else. ”För om du är min far”, fortsatte gamlingen i gnatig ton, ”så skulle jag önska att du tog mig härifrån – eller åtminstone kunde be dem ordna fram en bekväm gungstol.” ”Men för Guds skull, vem är du och var kom du ifrån?” utbrast mr Button hetsigt. ”Jag kan inte säga exakt vem jag är eftersom jag föddes för bara några timmar se­dan – men mitt efternamn är tveklöst Button.” 

Mina åsikter
Såg denna film när jag var yngre och fastnade inte alls för den och jag var därför något skeptiskt inställd till huruvida jag skulle gilla den som bok, men jag blev positivt överraskad. Jag var fast från första sidan och var allmänt fascinerad av berättelsen om Benjamin Button och jag kunde inte lägga ifrån mig novellen förrän den var färdigläst.

Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...