onsdag 22 juni 2016

En egen liten boktagg

Kände att jag inte hade supermycket att skriva om idag så jag tänkte att jag skulle skriva några frågor som jag sedan svarar på, som en egen liten boktagg helt enkelt. Ni får väldigt gärna kopiera denna tagg och på så vis vara med själva.

1. En bok som gör dig på bra humör oavsett vad som pågår i det verkliga livet.
Harry Potter and the philosophers stone. Det var Harry Potter-serien som faktiskt fick mig att börja läsa på "riktigt" när jag var nio år gammal. Varenda gång jag läser denna bok (20+ gånger) så blir jag på superbra humör och det känns som om att jag är ett litet barn igen.

2. En bok du önskar att du aldrig hade läst
Ja, mitt hat för Ernest Hemingways bok The old man and the sea, är väl ingen hemlighet längre direkt.

3. Vilken bokserie gillar du så mycket att du vill köpa en massa merchandise tillhörande just den serien? Vad har du köpt och vad är du mest sugen på att köpa just nu?
Har ju på senaste tiden köpt och fått en hel del Harry Potter Funko figurer som jag tycker så mycket om haha! har en Hogwarts-tröja som min syrra köpte åt mig i Australien och jag har precis köpt en lite smårolig t-shirt som bara oss inbitna Harry Potter-fans förstår oss på (lägger upp en bild när jag fått hem den). Men just nu så vill jag helst köpa en trollstav, problemet är att de är rätt dyra och jag är en fattig student haha så vi får väl se när det blir av.

5. Om du fick välja en karaktär från en bok/bokserie som skulle vara din pojkvän/flickvän vem hade du då valt?
Fred eller George från Harry Potter-serien dem får mig alltid att skratta oavsett om det är från bokserien eller filmserien. Helt klart roligaste tvillingparet (och detta säger jag som tvilling).

6. Vilken kvinnlig bokkaraktär tycker du mest om? Vem är mest handlingskraftig?
Jag gillar Katniss Everdeen väldigt mycket hon känns jämt så självständig och hon blir inte till skillnad från många kvinnliga andra karaktärer mesigare allt eftersom seriens gång. Hon kan ta hand om sig själv helt enkelt.

7. Vilken bok skulle du vilja tipsa oss andra om att läsa?
Har ju tjatat så mycket om Jane Eyre på sista tiden, så jag får väl säga en annan bok denna gången då. Det får helt enkelt bli Jag lät dig gå av Clare Mackintosh.

8. Om du bara fick läsa en enda bok resten av livet, vilken bok skulle du då välja?
Les Misérables, den fulla versionen då, för den är ju väldigt tjock så jag tänker att den skulle räcka ett tag och att man på så vis inte skulle tröttna på boken när man fick läsa den om och om igen haha.

9. Om du aldrig mer fick läsa en bok vad för hobby hade du då lagt din tid på?
Hade nog tagit upp virkandet igen och därmed börjat göra en massa Amigurumis igen.

10. Om du skulle skriva en bok, i vilken genre hade du då skrivit?
Personligen så är jag typ superdålig på att skriva historier haha, det är därför jag läser alla andras. Nä, men jag hade nog skrivit fantasy. Tror jag hade varit bättre på att hitta på karaktärer och handling då än om jag skrivit i någon annan genre haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...