lördag 25 juni 2016

Recension av Tiggaren

Bilden är lånad från Goodreads
Författare: Sofie Sarenbrant
Antal sidor: 388
Serie: Emma Sköld, bok 5 av 5
Förlag: Bokmark Förlag. Ett stort tack för recensionsexemplaret!
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
En skrämmande aktuell och spännande roman om maktövergrepp på samhällets mest utsatta. Flera tiggare dödas i Stockholm. Men det som vid första anblicken verkar vara en psykopatisk seriemördare, visar sig snart vara del av en kallt beräknad plan på strukturell nivå. 

Mina åsikter
Sarenbrant levererar som vanligt! Ångrar inte för ett ögonblick att jag bad om denna bok! Det är en ytterst bra bok som skildrar högst aktuella diskussioner i dagens Sverige, så som flyktingar och tiggare. Om än på ett ytterst extremt sätt när det kommer till just "åtgärderna" mot detta. En mycket hemsk bok, men ytterst spännande och väldigt svår att lägga ifrån sig. Man får lära känna karaktärerna på ett nytt sätt och man får lära sig mer om deras personligheter och egenskaper, något som alltid är kul. Man sitter som på nålar hela boken igenom, då detta är en fartfylld och händelserik skildring om mycket hemska mord. Man får även följa händelseförloppet ur flera olika synvinklar, dvs. både mördaren och de andra huvudpersonerna som man har stött på i tidigare böcker. Denna bok går att läsas fristående, eller så gör man som jag gjort och läser avdelning 73 först och får därmed mer skinn på näsan. Då det ger läsaren en liten inblick i vad det är som har hänt innan morden på alla tiggarna började.

Mitt betyg
Boken slutar på 4 av 5 stjärnor och jag ser verkligen fram emot att läsa de två Emma Sköld-böckerna som jag inte har läst ännu dvs. Vila i frid och Andra andningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...