torsdag 9 juni 2016

Recension av Bro Bro Breja

Bilden är lånad från Goodreads
Författare: M.J. Arlidge
Antal sidor: 372
Originaltitel: Pop goes the weasel
Serie: Helen Grace, bok 2 av 6
Förlag: Lind & CO, Ett stort tack för recensionsexemplaret!!
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning 
En död man som levt ett till synes skötsamt liv hittas i ett övergivet hus. Någon har skurit ut hans hjärta och lämnat det utanför familjens ytterdörr. Det är det första offret. Och kriminalkommissarie Helen Grace anar att det inte är det sista. I Southamptons slumkvarter frodas prostitution och droghandel. Varför har en lyckligt gift man rört sig i det området? När ännu ett liknande fall dyker upp är det tydligt att det går en seriemördare lös. Ett tredje offer hittas. Vilken är den gemensamma nämnaren? Kan mördaren spåras vid den chattsida där ett antal män diskuterar och betygsätter prostituerade? Helen Grace har inte bara en krävande mordutredning på sitt bord. Hon försöker också återhämta sig efter systerns död samtidigt som hon måste navigera mellan blindskären på polisstationen, där inte alla vill ha henne kvar. Helen kan känna vreden bakom morden, men hon kan inte föreställa sig hur skickligt mördaren går tillväga, eller vad som väntar henne i slutet av jakten ...

Mina åsikter
Liksom föregående bok som jag läst av M.J. Arlidge dvs. Ole Dole så är denna bok verkligen värd att läsa! Jag förstår inte hur, men Arlidge lyckas gång på gång att förvåna en, när det kommer till vem det är som har begått dessa hemska dåd. Ingen går säker och poliserna står handfallna med vem det är de skall leta efter. En deckare i mästerklass med andra ord, jag älskar nämligen när man som läsare får klura och klura utan att svaret är allt för uppenbart. Jag ser helt klart fram emot att läsa bok nummer tre i denna serie, som jag hoppas kommer ut på svenska snart! Då jag ser fram emot att sträckläsa ytterligare en bok om Helen Grace. För de här böckerna vill man inte lägga ifrån sig förrän man läst klart den först. 

Mitt betyg

Det här är faktiskt den första deckarserien jag har läst där de två första böckerna får lika höga betyg. För det mesta brukar serier gå lite "utför" från och med bok två, men det stämmer inte alls här. Då bok två, Bro Bro Breja även den får 5 stjärnor av 5 möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...