lördag 18 juni 2016

Bokbloggsjerka 17-20 juni

Helgens bokbloggsfråga från Annika lyder som följande: Finns det någon tidning som du kan tipsa om? Alternativt, finns det en tidning som du saknar trots det enorma utbudet som finns i dag?  Asså, jag läser knappt tidningar alls förutom GP (Göteborgs posten) så jag känner inte direkt att jag har något att tillägga på denna fråga så jag går istället direkt vidare till den bonusfrågan som kom med den här helgen och den lyder som följande:

Koko är nyfiken på om du kan tipsa om några historiska romaner. För att vara mera exakt ”historiska romaner som är (någotsånär) historiskt korrekta”, dvs. sådana där man kan lära sig något om perioden och inte sådana där det är nutidsmänniskor i periodkläder. Jag älskar ju sådana här böcker så jag skulle väl säga Philippa Gregorys serie The Tudor Court som handlar om Henrik VIII som gillade att halshugga sina fruar. Det finns totalt 8 böcker i den serien varav jag än så länge har läst två och jag fullkomligen älskade bok nummer tre i serien som heter The Other Boleyn girl. Det är helt klart en intressant serie för den som gillar historia som åtminstone "någotsånär" är historiskt korrekta. Har därtill recencerat The Constant Princess (The Tudor Court #1) här på bloggen.

Johanne Hildebrandts böcker i serien Sagan om Valhalla där jag har läst Sigrid (Sagan om Valhalla #4) som handlar om Sigrid som faktiskt levde under 900-talet. Boken är därtill delvis baserad på berättelsefragment och fakta som man har funnit. Det finns totalt fyra fristående böcker i denna serie.

14 kommentarer:

 1. Jag läste första delen i Valhalla-serien för rätt så många år sedan, men om jag minns rätt så tyckte jag att den var riktigt bra men lite läskig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. låter ju bra att du gillade den, själv har jag bara käst bok fyra men ser fram emot att läsa resterande :)

   Radera
 2. Jag är lite tudelad till historiska romaner, just den genren spelar det så stor roll hur den är skriven.

  SvaraRadera
 3. Jag får säga som du, är inte så bra på det där att läsa tidningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nä, man prioriterar ju gärna böcker före tidningar om man säger så ☺

   Radera
 4. Jag tyckte Hildebrant var bra med konstig och rå, och vid andra boken var jag inte helt så såld på den längre :) Men väldigt intressant ämne!

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha oj! jag tyckte inte att bok fyra var jätterå, men det är klart, lite hemska saker händer ju allt. Det håller jag med dig om! Den serien känns som om den är rätt lärorik ändå :)

   Radera
 5. Har två av Hildebrandts böcker i den serien på vänt i bokhyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har visserligen bara läst en av hennes böcker än så länge men den var definitivt läsvärd! kanske börjar bli dags att sätta tänderna i hennes böcker? :)

   Radera
 6. Philippe Gregory är bra. Jag har bara läst två, The other Boleyn girl och en om häxprocesser, men jag gillar dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är en väldigt bra författare ja :)

   Radera
 7. Sagan om Valhalla fastnade jag inte riktigt för. Vet egentligen inte varför. Philippa Gregory gillar jag däremot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan inte gilla allt här i världen :) Ja, det kan jag förstå! hon är super! :)

   Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...