måndag 22 augusti 2016

Recension av Dansa min docka

Författare: M.J. Arlidge
Antal sidor: 374
Originaltitel: The Doll's House
Serie: Helen Grace, bok 3 av 5
Förlag: Lind & Co, Stort tack till dem för detta recensionsexemplar!
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
En ung kvinna vaknar upp i en kall, mörk källare. Hon vet inte hur hon har hamnat där eller vem som är hennes kidnappare. 
Inte långt därifrån, på en öde strand, hittas kroppen efter en annan ung kvinna - en kvinna som aldrig anmäldes som saknad eftersom familjen fortsatte att motta sporadiska sms från henne efter försvinnandet. Någon ville få de anhöriga att tro att hon fortfarande levde när hon i själva verket var död. 
Fyndet ger kriminalkommissarie Helen Grace kalla kårar. Det är tydligt att hon har med en galning att göra - en mycket störd person som inte bara är intelligent utan även har resurser. 
Och medan Helen kämpar för att lista ut vad mördaren drivs av börjar hon förstå att tiden håller på att rinna ut för någon som fortfarande lever.

Mina åsikter
Jag kan väl börja med att säga såhär: M.J. Arlidge är en av få författare som kan få mig att avstå från slalomläsning och därmed totalt hänge mig åt att läsa just hans bok. Hans böcker är som vanligt lite obehagliga även om de föregående böckerna var något värre på den fronten. Precis som tidigare får läsaren ta del av såväl Helen Graces, några av hennes kollegor, offret och förövarens perspektiv. Något som enligt mig bara bygger på och förstärker såväl handling som personligheter och det gör boken så himla spännande och svår att lägga ifrån sig. Det är även intressant att det inte bara händer saker i fallet som Helen utreder för tillfället utan det försiggår minsann ett och annat på kontoret såväl som i folks privatliv. Så i den här boken får man minsann lite av allt. Sammanfattningsvis så kan man väl säga att den är boken är liksom sina föregångare riktigt, riktigt bra. Och jag rekommenderar starkt att man läser hela serien i rätt ordning då det ger som bäst insyn i alla intriger och karaktärernas egenheter.

Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...