söndag 5 november 2017

Recension av Skrik tyst så inte grannarna hör

Författare: Karin Alfredsson
Antal sidor: 367
Förlag: Bokfabriken, ett stort tack till dem för detta recensionsexemplar!
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.

Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig. 


Mina åsikter
Alfredsson formulerar sig och uttrycker det som händer i boken med väl valda ord, vilket gör skrivsättet mycket fint. Boken är dessutom uppbyggd av diverse viktiga budskap som helt klart tåls att tänkas på. Bokens karaktärer visar även på kulturskillnader, olika härkomster, men även på olika levnadsförhållanden. Alfredssons sätt att skriva och föra handlingen framåt leder även till att spänningen byggs upp. Karaktärerna fastnade jag riktigt snabbt för tack vare de utförliga person-och miljöbeskrivningarna som jag fick ta del utav. Boken var tack vare det som nämnts ovan mycket snabbläst och jag bara flög igenom boken, då jag blev så fast i det som hände.
 
Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...