måndag 18 april 2016

Nya böcker till läsplattan

Hej! nu har jag varit i farten igen och därmed köpt två nya böcker till min läsplatta. Tillät mig själv att gå in på akademibokhandeln idag efter skolan, köpte faktiskt inga böcker då (typ stolt) men jag hittade lite inspiration och idéer till vad för böcker jag borde sätta upp på min to-read-list som jag har på goodreads. Det hela slutade med att jag köpte Odinsbarn skriven av Siri Pettersen, som flertalet av er kanske redan vet så älskar jag mytologier, speciellt den grekiska, men jag tänker att denna bok verkar rätt så lovande och har hört att den fått mycket bra kritik och sådär. Sedan laddade jag även ner Red Queen skriven av Victoria Aveyard från bokus för några dagar sedan. Kan ju redan nu erkänna att en del av min obsession med den sistnämnda boken var p.g.a omslaget som jag bara tyckte var helt underbart. Men att boken naturligtvis också verkar ha potential (hade ju inte köpt den annars liksom). Nedan kommer därför lite korta förklaringar från goodreads om de båda böckerna utifall att någon av er läsare behöver lite läsinspiration eller idéer.

Vi börjar med Red Queen eftersom att jag köpte den först:

Bilden är lånad från goodreads
Goodreads beskrivning
I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön - utan efter blod. De Silverblodiga, supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, regerar över de vanliga Röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.

Mare Barrow är en av de Röda. Hon hankar sig fram som ficktjuv i en fattig by, tills en ödets nyck kastar henne inför Silverdomstolen. Framför kungen, prinsarna och adeln visar det sig plötsligt att även hon har en övernaturlig förmåga, trots sitt röda blod. Något som hotar att underminera hela grunden för de Silverblodigas makt. För att hålla saken hemlig trolovar kungen Mare med en av sina söner och tvingar henne att spela rollen som försvunnen Silverprinsessa.
Mare dras allt längre in i de Silverblodigas värld. Hon får det på flera sätt bättre än någonsin, men väljer att riskera allt genom att hjälpa Röda Gardet, ett växande uppror bland de Röda - samtidigt som hjärtat drar henne i en omöjlig riktning. Ett enda felsteg kan leda till döden. I de Silverblodigas värld spelar alla ett spel, ingen går att lita på, och förräderiet är det enda man kan räkna med.
Värt att nämna
Det kan vara intressant att veta att denna bok var med i en omröstning som årligen görs på Goodreads där Victoria Aveyard röstades fram som 2015 års Best debut goodreads author. Och det faktum att boken på Goodreads faktiskt har ett betyg som ligger på 4.12 av 5 stjärnor. Något som är mycket bra, vilket definitivt gör så att jag har rätt så höga förhoppningar på denna bok.

Bilden är lånad från goodreads
Goodreads beskrivning
Tänk dig att du saknar något som alla andra har. Något som visar att du hör hemma i den här världen. Något som är så viktigt, att utan det är du ingenting. En pest. En myt. En människa.

Hirka är femton vintrar gammal när hon får veta att hon är ett odinsbarn - ett svanslöst odjur från en annan värld som sprider röta omkring sig. Hela hennes tillvaro ställs på ända. Hon är föraktad, fruktad och jagad, och någon vill döda henne för att hennes identitet ska förbli en hemlighet. Men det finns värre saker än odinsbarn, och Hirka är inte den enda varelsen som har tagit sig igenom världarna ...

Odinsbarn är första delen i serien Korpringarna, en spektakulär fantasyberättelse med rötter i den nordiska mytologin och är den första av tre böcker i serien Korpringarna. Det är en episk och våldsam uppgörelse med främlingsrädsla, blind tro och ärelystnad. Boken har blivit en sensationell succé i hemlandet Norge där den hyllats för sin originalitet, sitt språk och sin intrig.
Värt att nämna
På goodreads har boken för närvarande ett genomsnittsbetyg på 4,33 av 5 stjärnor. Vilket är sjukt bra. Så jag hoppas verkligen att denna bok klarar av att leva upp till hypen. 

Hoppas kunna börja läsa båda dessa böcker inom en snar framtid. Har ju som sagt en tendens att köpa en massa böcker som sedan blir liggandes hur länge som helst för att jag har för många böcker att läsa. Men skall verkligen försöka ta tag i detta nu då jag verkligen ser fram emot att läsa dessa två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...