måndag 25 april 2016

Veckans bokbloggsfråga- vecka 17

Hur viktigt är det för dig att äga dina böcker? Köper du alla böcker du läser eller lånar du hellre? När det gäller de böcker som du vill äga, är det då viktigt för dig att ha samtliga böcker i en serie och att ha dem i samma format (pocket/inbunden, samma utgåva osv)?
Jag gillar att äga mina egna böcker då jag älskar den där känslan av att få ställa in böckerna i bokhyllan sen när man läst klart dem. Sedan så älskar jag dessutom känslan av en alldeles orörd nyköpt bok haha lite konstigt kanske men det gör jag. Men sedan så har jag naturligtvis lånat en hel del böcker i mina dar också. Dock så var det ett tag sedan sist eftersom att jag har hur många böcker som helst här hemma att läsa klart först. Men mitt mål är ändå att när jag har läst klart alla mina egna böcker samt de jag lånat från min familj, då skall jag börja bege mig till biblioteket igen. Jag har ofullständiga serier i min bokhylla ja, och det stör mig rätt så mycket. Jag vill helst ha alla böckerna i en serie i samma format, men framför allt ha alla böcker i paperback respektive e-boksformat så att man inte har några av varje i samma serie. Men det förekommer ändå i min bokhylla av någon anledning. Det har att göra med hur otålig jag är inför att få läsa en ny bok, huruvida jag orkar vänta på att dem skall skicka hem böckerna till mig eller om jag verkligen vill läsa boken på en gång. Det stör mig dock inte lika mycket om böckerna inte är i samma utgåva, för det syns ändå inte så mycket av det när böckerna står i bokhyllan.

11 kommentarer:

 1. Ja att läsa nya böcker och att få ställa in de lästa i bokhyllan är verkligen en speciell känsla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en underbar känsla faktiskt :) då känner man verkligen att man klarat av något :P

   Radera
 2. Jag vill definitivt äga mina böcker och lånar numera aldrig på bibliotek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag förstå! känns mycket härligare på det viset!! man vet aldrig vart en biblioteksbok har varit heller. Känns inte helt "ok" att läsa boken i sängen då liksom :P

   Radera
 3. Man vill ju bara ha böckerna så man vet var man har dem :)
  Lite jobbigt kan det bli om man råkar köpa hem många böcker i en serie och så tycker man inte ens om den första ;) då får de bara stå och se fina ut..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahha det där fick mig att skratta rätt ut xD så sant!! jag har en tendens att köpa flera böcker i samma serie utan att ens ha läst den första boken! hade lätt kunnat bli som du sa att dom är jättedåliga :) Som tur är har det inte hänt än!

   Radera
 4. Jag föredrar också att ha alla böcker i en serie i samma format :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. det blir ju helt klart snyggare och mer praktiskt :)

   Radera
 5. Jag är inte så noga om det passar ihop eller inte :)

  SvaraRadera
 6. Jag är inte så noga om det passar ihop eller inte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag förstå :) tycker inte heller att det är superviktigt :)

   Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...